Yusuf Dikeç Sessizliğini Bozdu: “Annesinden Utanan, Ülkesinden de Utanır”

Yusuf Dikeç, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'ndaki başarısının ardından annesiyle paylaştığı fotoğrafa gelen çirkin yorumlara sert tepki gösterdi. Dikeç, "Annesinden utanan, ülkesinden de utanır" dedi.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları‘ndaki başarısıyla tüm dünyanın dikkatini çeken milli atıcı Yusuf Dikeç, annesiyle birlikte paylaştığı fotoğrafa gelen çirkin yorumlar üzerine sessizliğini bozdu. Annesinin başörtülü olmasını hazmedemeyen bazı kişilerden gelen eleştiriler, Dikeç’in tepkisine neden oldu.

“Avrupa’yı Üstün Gören Zihniyete İsyan”

Sabah gazetesine konuşan Yusuf Dikeç, Avrupa’yı üstün gören zihniyete karşı çıkarak, “Bak bir Türk çıktı, bir şey yaptı, bütün dünya onu taklit ediyor. Bizim kimseyi taklit etmemize gerek yok, biz kendi ayak izlerimizi bırakacağız, bizi takip edecekler” ifadelerini kullandı.

Çirkin Yorumlar ve “Sil” Baskısı

Dikeç’in annesiyle paylaştığı fotoğrafa gelen yorumlar arasında, “Sil şunu, Arap sanacaklar”, “Avrupa’ya küçük düştük” ve “Maalesef rezil olduk dünyaya” gibi utanç verici ifadeler yer aldı.

“Annesinden Utanan, Ülkesinden de Utanır”

Bu çirkin yorumlar karşısında sessizliğini bozan Yusuf Dikeç, Mustafa Kemal Paşa‘nın annesi Zübeyde Hanım‘a atıfta bulunarak, “Zübeyde Hanım’ın fotoğrafına baksınlar” dedi ve ekledi: “Allah, bu ülkenin gençlerinin kalbinden anne sevgisi ve vatan sevgisini eksik etmesin. Çünkü annesinden utanan, ülkesinden de utanır. Annesini sevmeyen, ülkesini de sevemez.”

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: