Yunan Adaları Türk Turistlerle Dolu: Samos’a 130 Bin Yolcu Taşındı

Türk turistler, yüksek tatil maliyetlerinden kaçınarak kapıda vize kolaylığı sunan Yunan adalarına akın etti. Seferihisar'dan Samos Adası'na yapılan geçişler rekor düzeye ulaştı.

Ege ve Akdeniz kıyılarında artan tatil maliyetleri, Türk turistleri kapıda vize uygulaması sunan Yunan adalarına yöneltti. Yılın ilk dokuz ayında sadece Seferihisar‘dan Samos Adası‘na geçiş yapan Türk turist sayısı 19 bini geçti. İDO seferleriyle Samos’a taşınan toplam yolcu sayısı ise 130 bini aştı.

Türk Tatilcilerin Yunan Adalarına Yoğun İlgisi

Türkiye’nin popüler tatil destinasyonları olan Bodrum ve Çeşme‘de artan fiyatlar, yerli turistlerin Yunan adalarına yönelmesine neden oldu. Özellikle kapıda vize uygulaması, Türk turistler için büyük bir kolaylık sağlıyor. İDO Genel Müdürü Murat Orhan, Samos Adası’na yapılan seferlerin hem tatilciler hem de adanın ekonomisi için büyük bir hareketlilik getirdiğini vurguladı. Orhan, “Samos’a gelen Türk tatilciler, konaklama, yeme-içme ve alışveriş harcamalarıyla adaya ciddi ekonomik katkılar sağladı” dedi.

Samos Valiliği ile İş Birliği

İDO’nun Samos Valiliği ile iş birliği kapsamında, sınır kapılarındaki polis sayısı üç katına çıkarıldı ve girişlerdeki yoğunluk hafifletildi. Orhan, “Samos Valiliği, Karlovasi Limanı’na da sefer düzenlememizi talep etti. Biz de bu talebe hızla yanıt vererek sezon bitmeden ek seferler düzenledik” açıklamasında bulundu.

Vize Kolaylıkları ve Gelecek Planları

Kapıda vize uygulamasına değinen Orhan, gemilerde kapı vizesi alan yolcu sayısının yoğun dönemlerde 60’a kadar çıkarıldığını belirtti. İDO, 2025 yılı için daha güçlü hedefler ve genişleyen sefer ağlarıyla bölge ekonomisine katkı sağlamaya devam etmeyi planlıyor.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: