Yiğit Bulut: “Evdeki Robot Süpürge Sizi İzliyor mu?”

Yiğit Bulut, Lübnan’daki saldırılar ve teknolojik cihazların güvenliği konusunda açıklamalarda bulundu. Evdeki robot süpürge sizi izliyor mu?

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, Lübnan’da Hizbullah’a yönelik düzenlenen saldırılar hakkında bilgi verdi. ABD’de savunma sektöründe çalışan bir dostundan aldığı bilgileri paylaşan Bulut, şarj edilebilen her cihazın patlatılabileceğini söyledi. Bulut, saldırıların nasıl yapıldığını aktarırken, sızmaların on yıllar önce başladığını belirtti.

Teknolojik Cihazlar Tehlike Altında mı?

Bulut, günlük yaşamda kullanılan cihazların da güvenlik açısından risk oluşturduğunu belirterek, “Evdeki robot süpürge sizi izliyor mu?” sorusunu yöneltti. Kameralı televizyonlar, cep telefonları, tabletler ve dizüstü bilgisayarların siber saldırılarda kullanılabileceğini ifade etti. Bulut, ayrıca bulut sistemlerinin güvenli olup olmadığını sorguladı.

Saldırılar ve Teknoloji Bağlantısı

Lübnan’da yaşanan iki büyük saldırıda 37 kişinin öldüğünü ve 3 bin 500 kişinin yaralandığını hatırlatan Bulut, patlayan cihazların sadece telsizler olmadığını, pili olan her cihazın bu saldırılarda kullanılabileceğini belirtti.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: