Yeni Akit, Fake Hesapla Dilruba Kayserilioğlu’nu Hedef Gösterdi; Fotoğrafını Sansürledi

Yeni Akit, fake hesabı Dilruba Kayserilioğlu'na aitmiş gibi gösterdi. Gazete; Özgür Özel'e yönelik de eleştirilerde bulundu.

Yeni Akit Gazetesi, 2019 yılında açılmış ve daha önce hiçbir paylaşımı olmayan bir fake hesabı, İzmir’de hakaretler sebebiyle tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu’na aitmiş gibi hedef gösterdi. Gazetenin haberinde yer alan iddialar ve kullanılan üslup dikkat çekti.

Akit’in İddiaları ve Fotoğraf Sansürü

Akit, haberinde Dilruba Kayserilioğlu’nun tahliyesi üzerine şu ifadelere yer verdi:

“İzmir’de sokak röportajında millete ve devlet büyüklerine ettiği hakaretler sebebiyle tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu tahliye edildi. Özgür Özel Kayserilioğlu’nu cezaevinde ziyaret etmiş, seküler-kemalist çevrede bahsi geçen küfürbaz kadın kahraman gibi lanse edilmişti. Türk milletine ettiği hakaret sebebiyle hapse giren Dilruba, hapisten çıkar çıkmaz, ‘Mustafa Kemal Atatürk’ün evladı olmaktan, doğruları bağıra bağıra söylemekten gurur duyuyorum. Atatürk’ün çocukları asla korkmaz!’ ifadelerini kullandı.”

Gazete, Dilruba Kayserilioğlu’nun fotoğrafını sansürleyerek paylaşmayı tercih etti. Ayrıca, gazetenin iddiaları arasında Özgür Özel’e yönelik eleştiriler de yer aldı.

Screenshot

Özgür Özel’e Yönelik Eleştiriler

Akit, haberde Özgür Özel’i hedef alarak şu ifadeleri kullandı: “Özgür Özel Kayserilioğlu’nu cezaevinde ziyaret etmiş, seküler-kemalist çevrede bahsi geçen küfürbaz kadın kahraman gibi lanse edilmişti. Çürük bir ideolojinin de kahramanı böyle bir şey olur herhalde diyerek müslümanlar bu durumla alay etmişti.”

Gazete, tahliye olan Kayserilioğlu’nun CHP veya HDP’den milletvekili olup olmayacağı sorusunu gündeme getirerek tartışmaları daha da alevlendirdi.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: