‘Yarısı Bizden’ Kampanyasında Tarih Kısıtlaması Kaldırıldı

Murat Kurum, 'Yarısı Bizden' kampanyasında tarih kısıtlamasını kaldırdıklarını açıkladı. 39 ilçede süresiz başvuru yapılabilecek. Yeni projelerde otopark ve sığınak alanları proje metrekaresinin dışında tutulacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Bağcılar’daki Büyük Dönüşüm ve Millet Bahçesi Açılış Töreni’nde konuştu. Bakan Kurum, ‘Yarısı Bizden’ kampanyasında önemli bir yeniliği duyurdu. “Yarısı Bizden’de yeni başvuru dönemini başlatıyoruz. Artık tarih kısıtlamasını kaldırıyoruz. 39 ilçemizde vatandaşlarımızın süresiz başvuru yapmasının önünü açıyoruz” dedi. Ayrıca, yeni projelerde otopark ve sığınak alanlarının proje metrekaresinin dışında tutulacağını ve hiçbir kişinin hak kaybına uğramayacağını belirtti.

Yarısı Bizden Kampanyası’ndaki Gelişmeler

Bakan Kurum, kampanyada 2,5 ay içinde tam 1 milyon 225 bin bağımsız bölüme ilişkin başvuru aldıklarını ifade etti. “Projelerimizi vatandaşımızla el ele vererek bitiriyoruz. Şimdi bazı iyileştirmeleri yapıyoruz” dedi. Ayrıca, yüklenici firmalar için iyileştirmeler yapıldığını ve işe başladıkları anda sözleşme bedelinin yüzde 30’unun hemen ödendiğini belirtti. Bu iyileştirmelerle kampanyanın hızlanacağını ve İstanbul’un en kısa sürede depreme hazır hale getirileceğini vurguladı.

Belediyelere Çağrı

Bakan Kurum, şehirdeki deprem tehlikesine dikkat çekti. “Bu şehirde deprem tehlikesiyle bir arada yaşıyoruz. Teşbihte hata olmaz: Pimi çekilmiş bir bombanın üzerinde oturuyoruz. Hep birlikte harekete geçmemiz lazım” dedi. Ayrıca, belediyelere çağrıda bulunarak seçimlerin artık bittiğini ve belediye başkanlarının asli işlerine yoğunlaşmaları gerektiğini söyledi. “Bu güzel şehrin, İstanbul’umuzun polemiklerle kaybedecek vakti yok; icraata ihtiyacı var. Tartışmaya, kısır çekişmelere değil; hizmete, projeye, yatırıma ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

SGK Borçları ve Belediyeler

Bakan Kurum, belediyelere SGK borçlarını ödemeleri gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanının belediyelere SGK borçlarını ödeme talimatı verdiğini belirtti. Ancak bazı belediyelerin bahanelere sığındığını ve işlerin içinden çıkamadıklarını ifade etti. “2019’da İstanbul nüfusuna göre itfaiye personeli sayısı 4.263’tü. 2024 yılı itibarıyla nüfus 140 bin arttı, personel sayısı ise 4.642’ye yükseldi” dedi. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin itfaiye personeli sayısının ülke ortalamasının çok üzerinde olduğunu belirtti.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: