Yargıtay, Susurluk-JİTEM Davasında Beraat Kararlarını Onadı: Faili Meçhul Cinayetler Dosyası Kapandı

Yargıtay, Susurluk-JİTEM davasında Mehmet Ağar ve diğer sanıklar hakkındaki beraat kararlarını onayladı, faili meçhul cinayetler dosyası kapandı.

Yargıtay, Susurluk çetesi üyelerinin, 1993-1996 yılları arasında işlenen 19 faili meçhul cinayetiyle ilgili açılan davada verilen beraat ve zamanaşımı kararlarını onadı. Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, eski Özel Harekât Daire Başkanı İbrahim Şahin, eski MİT görevlisi Korkut Eken ve bazı özel harekât polislerinin yargılandığı davada, Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi‘nin verdiği beraat kararı kesinleşti.

Faili Meçhul Cinayetler Davası Kapandı

Sedat Peker‘in ifşaları sırasında yeniden gündeme gelen bu davada, sanıklar hakkında daha önce verilen beraat kararları, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi tarafından bozulmuştu. Ancak yapılan ikinci yargılamada, beraat kararı bir kez daha verildi ve bu karar istinaf incelemesinde de yerinde bulundu. Yargıtay, beraat kararını onaylayarak davayı kapattı.

Zamanaşımı Kararı

Davanın kilit isimleri olan Behçet Cantürk ve Abdülmecit Baskın cinayetleri yönünden ise dosyaların zamanaşımına uğradığı kararlaştırıldı. Diğer faili meçhul cinayetler için de sanıkların beraat ettiği hükmü verildi. Yargıtay, dosyada eksik inceleme yapılmadığını, delillerin yeterli olduğunu ve suçlamaların kesin kanıtlarla desteklenmediğini belirtti.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: