Vaniköy’de Mühürlenen Villa İnşaatı: Adnan Oktar’dan Rus Milyardere

Vaniköy'deki izinsiz villa inşaatı, Adnan Oktar'ın eski mülkü olmasıyla dikkat çekti. Çevre Bakanlığı inşaatı mühürleyip soruşturma başlatırken, İBB kaçak yapıların yıkıldığını duyurdu.

İstanbul Vaniköy’de, Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’nde izinsiz inşai faaliyetlerin tespit edilmesinin ardından İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Boğaziçi İmar Müdürlüğü’ne uyarı yazısı gönderdi. Söz konusu villa, daha önce organize suç örgütü lideri Adnan Oktar‘a ait olup, kısa bir süre önce bir Rus iş insanı tarafından satın alınmıştı.

İnşaat Mühürlendi, Soruşturma Başlatıldı

İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Maliki Ejder Batur, Vaniköy’deki izinsiz inşai faaliyetlerle ilgili olarak gerekli cezai işlemlerin yapılması için İBB Boğaziçi İmar Müdürlüğü’ne uyarı yazısı gönderdiklerini açıkladı. Batur, “Üsküdar Vaniköy’de Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’nde birtakım izinsiz inşai faaliyetlerin gerçekleştiği tespit edilmiştir. İl Müdürlüğümüzce inceleme başlatılmış olup, gerekli cezai işlemlerin ivedilikle yapılması gerektiği konusunda uyarı yazısı ilgili kuruma iletilmiştir.” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İl Müdürlüğü ekipleri, inşaatın mühürleneceğini belirtti. Bu inşaat alanı, daha önce Adnan Oktar’a ait olup, İngiltere merkezli Pure Fueloil isimli şirketin sahibi olan Rus milyarder Boris Borisenko tarafından 2023 yılında 26 milyon dolar karşılığında satın alınmıştı.

İBB: Kaçak Yapılar Yıkıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) de Vaniköy’deki orman arazisi içindeki villayla ilgili bir açıklama yaptı. İBB, “16 Ağustos 2024 Cuma günü, Üsküdar Vaniköy’de gündeme gelen kaçak yapılaşmayla ilgili işlem yapıldı. Mevzuata aykırı yapılaşma için yapı tatil tutanağı düzenlendi, kaçak yapılar yıkıldı ve inşaat sahası mühürlendi. Konu hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.” ifadelerini kullandı.

Soruşturma Başlatıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Vaniköy’deki inşaatla ilgili olarak “İmar Kirliliğine Neden Olma” suçundan Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resen soruşturma başlatıldığını duyurdu. Tunç, “Dünyanın göz bebeği İstanbul’umuzun doğasını bozacak hiçbir olumsuzluğa asla müsaade edilmeyecektir. Soruşturma titizlikle sürdürülmektedir.” dedi.

Ekipler İnşaat Alanına Giremedi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde inceleme yapmak üzere olay yerine gitmek istedi. Ancak, inşaat alanına giden yoldaki demir kapının kapatılması ve bir minibüsün yol ortasına bırakılması nedeniyle ekiplerin alana girmesi engellendi. Ekipler, yaya olarak inşaat alanına ulaşmaya çalıştı, ancak inşaat görevlileri tarafından engellendi.

Bu gelişmeler, İstanbul’un tarihi ve doğal dokusunun korunması konusunda ciddi endişeler yaratırken, yetkililerin süreci titizlikle takip ettiği bildirildi.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: