Ümit Özdağ’ın Paylaşımlarına Adalet Bakanlığı’ndan Yalanlama: Soruşturma Başlatıldı

Ümit Özdağ'ın "Suriye Aile Hukuku" kitabının aile mahkemelerine gönderildiği iddialarının asılsız olduğunu açıkladı ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın konuya ilişkin soruşturma başlattığını bildirdi.

Adalet Bakanlığı, Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ tarafından gündeme getirilen “Suriye Aile Hukuku kitabının aile mahkemelerine gönderildiği” iddiasını yalanlandı. Açıklamada, “Halkımızı yanıltmaya yönelik asılsız paylaşımlarla ilgili soruşturma başlatılmıştır” denildi

Adalet Bakanlığı, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ‘ın sosyal medya hesabından paylaştığı ve bazı hesaplarca da alıntılanan “Suriye Aile Hukuku isimli kitabın Adalet Bakanlığı tarafından aile mahkemelerine gönderildiği” iddiasının tamamen asılsız olduğunu açıkladı.

Bakanlık: “Kitap Gönderilmedi, İddialar Gerçek Dışı”

Bakanlıktan yapılan açıklamada, herhangi bir kurum veya kuruluşa böyle bir kitabın gönderilmediği vurgulandı. Açıklamada, “Ümit Özdağ’ın, X platformundan önce paylaşıp sonra sildiği ‘Hakimlerin, Suriyelilerle ilgili aile hukukunu ilgilendiren davalarda Suriye hukukuna göre değerlendirmede bulunacakları’ ve ‘Suriyelilerin dava açarken yargılama giderlerini devletin karşıladığı’ yönündeki ifadeleri de gerçek dışıdır,” denildi.

Savcılık Soruşturma Başlattı

Adalet Bakanlığı, halkı yanıltmaya yönelik bu asılsız paylaşımlar hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: