Türkiye Vizeyi Kaldırdı, Irak Tavuk İthalatına Yaptırım Getirdi

Türkiye, Irak vatandaşlarına vizeyi kaldırdı, onlar bizim tavuğumuzu bile ülkelerine sokmuyor. Irak Türkiye’den gelen tavuk ürünlerine 25 kat gümrük vergisi koydu.

Türkiye, 15 yaşından küçük ve 50 yaşından büyük Irak vatandaşlarına vizeyi kaldırırken, Irak ise Türkiye’den gelen tavuk ve beyaz et ürünlerine karşı yeni yaptırımlar uygulamaya başladı. Irak, Türkiye’den gönderilen beyaz et ürünlerine uygulanan gümrük vergisini 25 kat artırarak, yüzde 1’den yüzde 25’e çıkardı.

CHP’li Toprak’tan Uyarı: “Olumsuz Yansımalar Olacak”

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, bu gelişmenin Türkiye’nin beyaz et üretimi ve ihracatını olumsuz etkileyeceğini belirterek, “Birçok üretici ihraç bağlantıları nedeniyle mağdur olacak, bazı beyaz et işleme tesislerinin faaliyetlerini durdurması söz konusu olabilir. Bu kararı kaldırmak için Irak ile derhal temas kurulmalı” dedi.

Vize Serbestisi ve Irak’ın Kararı

Türkiye, 1 Eylül itibarıyla bazı Irak vatandaşlarına vizeyi kaldırırken, Irak’ın bu ticari yaptırımı getirip getirmediği henüz netleşmedi. CHP Milletvekili ve Büyükelçi Namık Tan, bu gelişmenin mutlaka bir nedeni olduğunu, ancak şu an için tam olarak anlaşılmadığını dile getirdi.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: