Türkiye Narin’e Ağlıyor: Boğularak Öldürülmüş, Vücudu Deforme Olmuş

Minik Narin’den gelen acı haber tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Narin'in boğularak öldürüldüğü ve vücudunun deforme olduğu belirtildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 21 Ağustos’tan beri kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran‘ın cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı. Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi‘nde kaybolan Narin’in cansız bedeni, Eğertutmaz Deresi‘nde Jandarma ekipleri tarafından bulundu. Vefat haberi, Türkiye genelinde büyük üzüntü yaratırken, olayla ilgili kapsamlı bir soruşturma devam ediyor.

Olayın Gelişimi ve Arama Çalışmaları

Narin Güran, ailesiyle birlikte yaşadığı Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos tarihinde kaybolmuştu. Kaybolma haberinin ardından İl Jandarma Komutanlığı koordinesinde başlatılan arama çalışmaları, AFAD, emniyet uzmanları, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri ve su altı kurtarma ekipleriyle titizlikle sürdürüldü. Narin’in cansız bedeni, köyün yaklaşık bir kilometre uzağındaki Eğertutmaz Deresi’nde, üzeri taşlarla gizlenmiş halde bulundu.

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu yaptığı açıklamada, “İlk bulgulara göre, Narin’in öldürülerek çuvala konup dere kenarına taşlarla gizlendiği tespit edilmiştir. Narin’in cenazesine 8 Eylül sabahı yapılan aramalarda ulaşıldı” dedi.

Köye Giriş-Çıkışlar Kapatıldı

Narin’in cansız bedeninin bulunmasının ardından Tavşantepe‘deki köye giriş-çıkışlar kapatıldı. Narin’in bedeni, incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Ekipler, köy çevresini ve Eğertutmaz Deresi’ni daha önce sekiz kez aramış ancak bir sonuca ulaşamamıştı.

Soruşturma Derinleşiyor: Amca Tutuklanmıştı

Narin Güran’ın kaybolmasının ardından başlatılan soruşturmada, olayla bağlantılı olarak amca S.G. tutuklanmıştı. Olayla ilgili yürütülen soruşturma Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde devam ediyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Narin kızımızın ölümünden sorumlu olan ya da olanlar, adalet önünde hesap verecektir” ifadelerini kullandı.

Bölgedeki Arama Çalışmaları ve İnsansız Hava Aracı Kullanımı

Arama çalışmalarına insansız hava araçları da dahil edildi. İHA’lar, Narin’in cansız bedeninin bulunduğu bölgede uçuşlar gerçekleştirerek olay yeri incelemelerine katkı sağladı. Hürriyet Muhabiri Musa Kesler, Diyarbakır’da yapılacak otopsinin ardından Narin’in kesin ölüm nedeninin belirleneceğini ve DNA örneklerinin alınacağını belirtti.

Olay Sonrası Yetkililerin Açıklamaları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, “Narin yavrumuzun maalesef cansız bedenine ulaşıldı. Sorumluların en ağır cezayı alması için Bakanlık olarak sürecin bizzat takipçisi olacağız” dedi.

Narin Güran’ın cansız bedenine ulaşılması, Türkiye’de büyük bir üzüntüyle karşılandı. Soruşturma kapsamındaki gelişmeler ve otopsi sonuçları, olayın aydınlatılmasına yardımcı olacak. Şu ana kadar amca S.G.’nin tutuklanmış olmasıyla birlikte, Narin’in ölümünden sorumlu olan kişilerin adalet önünde hesap vereceği bildirildi.

Narin’in boğularak öldürüldüğü ve vücudunun deforme olduğu belirtildi.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: