Türkiye, Adams Hakkındaki İddiaları Reddetti: “İç İşlerine Karışma Söz Konusu Değil”

New York Belediye Başkanı Eric Adams, Türkiye'den usulsüz bağış iddialarıyla açılan davada suçsuz olduğunu savundu. Dışişleri Bakanlığı ise iddiaları yalanladı.

New York Belediye Başkanı Eric Adams, 2021 yılındaki seçim kampanyası sırasında Türkiye’den ve Türklere ait bazı ABD şirketlerinden usulsüz bağış almakla suçlandığı davada, mahkemeye çıkarak suçlamaları reddetti. Adams’a, para transferi dolandırıcılığı, rüşvet ve yabancı uyruklu bir kişiden kampanya bağışı almak gibi çeşitli suçlamalar yöneltildi.

Adams, New York’taki federal mahkemede yaptığı kısa savunmada, “Suçlu değilim” diyerek suçlamaları kabul etmedi. Belediye başkanının avukatı, suçlamaların düşürülmesi için başvuruda bulunacaklarını belirtti.

Türkiye’den İlk Açıklama

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Adams’a yönelik suçlamaların ardından Türkiye’nin süreci yakından takip ettiğini açıkladı. Sözcü, “Türkiye’nin herhangi bir ülkenin iç işlerine karışması söz konusu değildir. Diplomatik misyonlarımız Viyana sözleşmelerine uygun olarak görev yapmaktadır” dedi.

İddianamede Neler Var?

57 sayfalık iddianamede, Adams’ın New York Belediye Başkanı olarak Türk iş adamlarından ve bir yetkiliden aldığı yasadışı bağışlar karşılığında Türkevi’nin inşasında güvenlik denetimlerini bypass ettirmek için baskı yaptığı iddia ediliyor. Ayrıca, belediye başkanlığı görevinde 10 milyon dolarlık kamu fonunu kötüye kullandığı da öne sürülüyor.

Adams, düzenlediği basın toplantısında istifa çağrılarını reddederek, “Belediye başkanı olarak görevime devam edeceğim” dedi ve suçlamalarla mahkemede mücadele edeceğini belirtti.

Türkevi, geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın New York ziyaretinde de önemli bir toplantı merkezi olarak dikkat çekmişti.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: