‘Türk Escobar’ Urfi Çetinkaya Cezaevinde Öldü

Uyuşturucu kaçakçısı Urfi Çetinkaya cezaevinde öldü. Çetinkaya’nın ölümüyle birlikte organize suç örgütüne dair sırlar geride kaldı.

Son dakika haberine göre, Türkiye’nin en bilinen uyuşturucu kaçakçılarından biri olan ve “Türk Escobar” lakabıyla tanınan Urfi Çetinkaya, tutuklu bulunduğu cezaevinde öldü. Uyuşturucu madde imalatı ve ticareti suçlarından 24 yıl hapis cezasına çarptırılan Çetinkaya, Nisan 2023’te İstanbul Sarıyer’de yakalanmıştı. Ölümüyle birlikte, geride bıraktığı sırlar yeniden gündeme geldi.

Urfi Çetinkaya Kimdi?

Urfi Çetinkaya, Türkiye’de ve uluslararası uyuşturucu ticaretinde önemli bir isimdi. Uyuşturucu ticareti suçlamasıyla birçok ülkede aranan Çetinkaya, yıllarca emniyet birimlerinin hedefinde olmuştu. “Teşekkül halinde uyuşturucu madde imal etmek ve nakletmek” suçlarından 24 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunuyordu. Kırmızı bültenle arandığı dönemde, 12 Nisan 2023’te İstanbul’da yakalanarak cezaevine gönderilmişti.

Kafes-44 Operasyonu ve Çetinkaya’nın Yakalanması

Çetinkaya’nın organize suç örgütü, Türkiye ve Avrupa genelinde uyuşturucu sevkiyatı yapıyordu. 20 Şubat 2023’te düzenlenen Kafes-44 operasyonu, İstanbul, İzmir, Afyonkarahisar gibi birçok şehirde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Operasyon sonucunda 43 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 23’ü tutuklanmıştı. Operasyonun devamında suç örgütünün 37 ton uyuşturucudan sorumlu olduğu tespit edilmişti. Almanya, Bulgaristan, İspanya, Türkiye ve birçok ülkede ele geçirilen uyuşturucular, örgütün devasa operasyonlarının bir parçasıydı.

Suç Örgütüne Ait Devasa Mal Varlığı

Soruşturma sürecinde, Urfi Çetinkaya’nın liderlik ettiği suç örgütüne ait 20 milyar TL değerinde varlık tespit edilmişti. Bu varlıklar arasında; 147 arsa, 56 konut, 74 iş yeri, 53 lüks araç, çok sayıda gemi ve ticari konteyner yer alıyordu. Örgüt üyelerinin mal varlıklarına el konulmuş, 64 banka hesabı ve soğuk cüzdanlara da tedbir kararı getirilmişti.

Urfi Çetinkaya’nın Ölümü ile Kalan Sırlar

Urfi Çetinkaya’nın cezaevindeki ölümü, beraberinde büyük soruları da gündeme getirdi. Uluslararası uyuşturucu ticaretinde etkili bir figür olan Çetinkaya, yakalanmasıyla birlikte birçok bağlantı ve sır da ortaya çıkmıştı. Ancak ölümü, bu sırların ne kadarının gün yüzüne çıkacağı konusunda belirsizlik yarattı.

web sitesi uygulama / geliştirme: