Tunus’ta Kamu Binasına Yanlışlıkla Türk Bayrağı Asıldı: 4 Kişi Tutuklandı

Tunus'ta kamu binasına yanlışlıkla Türk bayrağı asıldı. Olay sonrası 4 kişi tutuklandı. Sosyal medya tepkileri ve soruşturma devam ediyor.

Tunus’ta kamuya ait bir binaya yanlışlıkla Türk bayrağı asılması, ülkede büyük bir krize yol açtı. Olay, SNCFT (Tunus Devlet Demiryolları Şirketi) binasında meydana geldi. Yanlışlıkla Tunus bayrağı yerine Türk bayrağı asılmasının ardından sosyal medya kullanıcıları olaya büyük tepki gösterdi. Tepkilerin artması üzerine yetkililer harekete geçti ve 4 kişi gözaltına alındı.

4 Kişi Tutuklandı

Savcılığın başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan 4 kişi, çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı. Olayın ardından sosyal medyada “Tunus halkının bilmediği bir sır mı var?” şeklinde yorumlar yapılırken, hatanın sorumluları cezalandırıldı.

SNCFT’den Türk Bayrağı İçin Özür

Tunus Devlet Demiryolları Şirketi (SNCFT), olayla ilgili yaptığı açıklamada, yeni temin edilen Tunus bayraklarının arasına yanlışlıkla yabancı bir bayrağın karıştığını belirtti ve özür diledi. Kurum, Tunus bayrağının ülkenin egemenliğinin ve ulusal birliğinin sembolü olduğunu vurgulayarak, bu tür hataların kabul edilemez olduğunu açıkladı.

Tunus Cumhurbaşkanı Kais Saied, daha önce de Tunus yüzme milli takımının katıldığı bir etkinlikte bayrağın doğru şekilde sergilenmemesi nedeniyle takımı dağıtma kararı almıştı

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: