Tuncay Özkan’dan Soruşturma Sonrası İlk Açıklama: “Züppe Demek Hakaret Değil”

Tuncay Özkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "züppe" dediği için başlatılan soruşturma sonrası, "Züppe hakaret değil, biz alışığız" diyerek kendini savundu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın hedef aldığı CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, “züppe” ifadesiyle ilgili başlatılan soruşturma sonrası yaptığı açıklamada, kullandığı ifadenin hakaret olmadığını belirtti. Özkan, “Ben farklı bir şey söylemedim, onun söylediğini söylüyorum, ‘Gösteriş müptelası, elitist’, züppe demek” diyerek, sözlerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ifadelerine bir yanıt olduğunu savundu.

Gazete Pencere‘den Yavuz Oğhan‘a konuşan Özkan, annesine küfreden AKP Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı ile ilgili de derin üzüntüsünü dile getirerek, “İçim kan ağlıyor. Hayatım boyunca unutmayacağım. Onunla mutlaka konuşacağız” dedi. Özkan, bu olayın kendisini derinden etkilediğini belirtti.

“Züppe Hakaret Değil, Soruşturmalar Bizi Korkutmaz”

Özkan, hakkında açılan soruşturmanın kendisi için bir sorun teşkil etmediğini ve “Züppe hakaret değil. Soruşturmadan bir yere gitmez, giderse de gider, biz alışığız” ifadelerini kullandı. CHP Genel Merkezi’nden bu konuda herhangi bir eleştiri almadığını ve genel merkezle bir görüşme yapmadığını belirten Özkan, Ankara’ya döndüğünde bu konuyu ele alacaklarını söyledi. Özkan, “Bir problem olacağını zannetmiyorum” diyerek, parti içi bir sorun yaşamayacağını ifade etti.

Erdoğan’dan Tuncay Özkan’a Tazminat Davası

Erdoğan, Tuncay Özkan’ın sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda kendisine yönelik “züppe” ifadesini kullanması üzerine, Özkan’a 250 bin TL‘lik manevi tazminat davası açtı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın, ayrıca Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulunduğunu açıkladı. Aydın, Özkan’ın açıklamalarını “mesnetsiz ve düzeysiz” olarak nitelendirdi ve yasal süreç başlattıklarını duyurdu.

Ne Olmuştu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefeti hedef alarak “Halkçılık maskesinin arkasından Avrupa başkentlerinde halkın paralarıyla keyif çatan, gösteriş müptelası bir elitizm çıktı” demişti. Bu ifadelere yanıt veren CHP’li Özkan, sosyal medya hesabından Erdoğan’ı hedef alarak “Seni gidi züppe seni!” ifadesini kullanmış ve AKP’lilerin tepkisini çekmişti. Özkan, paylaşımında Erdoğan’ı lüks ve gösteriş düşkünlüğüyle suçlayarak erken seçim çağrısında bulunmuştu.


Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: