Timur Cihantimur’un Avukatları, Oğuz Murat Aci’yi Yüzde 75 Kusurlu Gösteren Rapor Aldı

Timur Cihantimur’un avukatları, ehliyetsiz araç kullanarak Oğuz Murat Aci’nin ölümüne neden olan kazada, Aci’yi yüzde 75 kusurlu gösteren bir bilirkişi raporu aldı.

Timur Cihantimur, ehliyetsiz olarak kullandığı lüks aracıyla 1 çocuk babası Oğuz Murat Aci’nin ölümüne neden olmuş ve annesi Eylem Tok ile birlikte önce Mısır’a, oradan da vatandaşı olduğu ABD’ye kaçmıştı. Olay sonrası, anne ile oğul geçtiğimiz günlerde tutuklanmış ve ABD’de ayrı ayrı yargılanmaya başlanmıştı.

Bilirkişi Raporu: Oğuz Murat Aci Yüzde 75 Kusurlu

Gerçek Gündem’den Seyhan Avşar’ın haberine göre, Türkiye’de görülen davada Timur Cihantimur’un avukatlarının aldığı bilirkişi raporunda, Oğuz Murat Aci yüzde 75 asli kusurlu bulundu. Raporda, kazanın oluşumunda Timur Cihantimur’un ise yüzde 25 oranında tali kusurlu olduğu öne sürüldü.

Bilirkişi Raporunun Detayları

İki emekli polisin imzaladığı “Özel Uzman Mütalaası Trafik Bilirkişi” raporunda, kaza sonrası düzenlenen trafik kaza tutanağı, olay yeri inceleme raporları ve görgü tanıklarının beyanlarının da incelendiği belirtiliyor. Raporda, havanın karanlık, yolun virajlı, görüş mesafesinin kısmen açık olduğu ve aydınlatması bulunmayan dağ yolunda ATV’si bozulan Süleyman Keçici’nin acilen önlem alması gerektiği ifade ediliyor. Ayrıca, ATV’lerin durduğu yere kırmızı cihazlar konulması ve üzerlerine görünürlüklerini artırıcı kıyafet giymeleri gerektiği vurgulanıyor.

Raporda, Oğuz Murat Aci ve arkadaşlarına ait üç adet ATV motorundan bir tanesinin trafikte tescil kaydının olmadığı, 34 DJD 284 plakalı ATV aracının ise traktör olduğu ve trafikte traktör gibi değerlendirilmesi gerektiği kaydedildi.

Timur Cihantimur’a Tali Kusur

Sonuç olarak, raporda Oğuz Murat Aci ve arkadaşlarının trafik kazasının oluşumunda yüzde 75 oranında asli derecede kusurlu oldukları, Timur Cihantimur’un ise yüzde 25 oranında tali kusurlu olduğu öne sürüldü.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: