TİM’de Boykot Krizi: Coca Cola ve Fanta Etiketleri Söküldü

TİM, İhracatın Yıldızları Ödül Töreni’nde tasarruf tedbirlerine uyarak Coca Cola ve Fanta etiketlerini sökerek misafirlere ikram etti, İsrail ürünlerini boykot etti.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenen “İhracatın Yıldızları” Ödül Töreni, hem tasarruf tedbirlerine uyularak hem de İsrail ürünlerine yönelik boykot yapılarak gerçekleşti. Ancak boykot tarzı, geceye katılan konukları şaşırttı. Törende, Coca Cola ve Fanta gibi ürünler, üzerlerindeki etiketler sökülerek misafirlere ikram edildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından uygulanan tasarruf tedbirleri kapsamında TİM ve birlikleri, etkinliklerin düzenlenmesinde kısıtlamalara gitti. 2023 yılında Türkiye’nin 255 milyar dolar ihracat yapmasının ardından düzenlenen ödül töreni, bakanlığın tasarruf çağrılarına uygun olarak organize edildi.

Tasarruf tedbirlerine göre, etkinliklerde yer kirası, dekorasyon, yemek ve teknik ekipman gibi harcamalardan kaçınılacak, yalnızca çay, kahve ve küçük atıştırmalıklar ikram edilecekti. Ayrıca, ödüllerin maddi değeri olan unsurları ve yurtdışı fuar ziyaretleri de kapsam dışında bırakıldı.

TİM, tasarruf tedbirlerinin yanı sıra İsrail ürünlerine boykot kararına da sadık kaldı. Bu kapsamda, ödül töreninde konuklara sunulan Coca Cola ve Fanta gibi içeceklerin etiketleri sökülerek ikram edildi.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: