TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Yayman: “Netflix’teki Famagusta Dizisini Asla Onaylamıyoruz”

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, Netflix'teki Famagusta dizisinin Rum propagandası yaptığını belirterek, dizinin yayınlanmasını asla tasvip etmediklerini açıkladı.

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Netflix’te yayınlanması planlanan Famagusta dizisiyle ilgili sert açıklamalarda bulundu. Yayman, Kıbrıs Barış Harekatı‘na ilişkin Rum tarafının propagandasını yaptığı iddia edilen diziye karşı Türkiye’nin net bir tavır aldığını belirterek, “Bu dizinin yayınlanmasını asla tasvip etmiyoruz, onaylamıyoruz” dedi.

Rum Propagandasına Tepki

Yayman, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Famagusta dizisinin Kıbrıs meselesini gerçeklerden kopuk bir şekilde ele alarak Rum tarafının propagandasını yaptığını söyledi. “Sahada kazandığımız başarıyı masada kaybetmeyeceğiz” diyen Yayman, dizinin çekildiği Maraş bölgesinin açılmasının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleştiğini ve bu kazanımları tersine çevirmeye yönelik her türlü girişime karşı olduklarını ifade etti.

Netflix ve Türkiye’nin Hassasiyetleri

Netflix’in Türkiye’deki en büyük dijital platformlardan biri olduğuna dikkat çeken Yayman, Türkiye’nin hassasiyetlerinin göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladı. Netflix Türkiye temsilcisiyle görüştüğünü belirten Yayman, meclis açıldığında Dijital Mecralar Komisyonu’nda Netflix’in Türkiye’ye yönelik yol haritasını görüşeceklerini söyledi.

Türk Dizi ve Film Sektörüne Çağrı

Yayman, Türkiye dizi ve film sektörüne çağrıda bulunarak, Kıbrıs davasını anlatan eserler üretmeleri gerektiğini belirtti. Özellikle Erenköy direnişi, Kanlı Noel ve Muratağa gibi tarihi olayların anlatılması gerektiğini vurgulayan Yayman, bu konuda devletin ve komisyonun sektöre her zaman destek vereceğini ifade etti.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: