Taciz Zinciri: 16 Çocuğa İstismar Suçlamasıyla Tutuklanan Müdür Yardımcısı, Daha Önce de 12 Öğrenciyi Taciz Etmiş

Ordu'daki Aybastı Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde 16 çocuğa cinsel istismarda bulunan müdür yardımcısının, daha önce Ağrı'da da benzer suçlamalarla yargılandığı ortaya çıktı.

Ordu’nun Aybastı ilçesindeki Aybastı Anadolu İmam Hatip Lisesi‘nde 16 öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıkan müdür yardımcısı K.Ç. hakkında yeni detaylar gün yüzüne çıktı. K.Ç.’nin daha önce Ağrı’da görev yaptığı bir okulda da 12 çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla suçlandığı, ancak dosyanın takipsizlikle sonuçlandığı öğrenildi.

16 Çocuk Cinsel İstismara Maruz Kaldı

Aybastı Anadolu İmam Hatip Lisesi‘nde 16 öğrenci, müdür yardımcısı K.Ç.’nin sözlü ve fiziksel cinsel istismarına maruz kaldıklarını okul idaresine şikâyet etti. Öğrenciler, ifadelerinde K.Ç.’nin özel bölgelerine dokunduğunu ve cinsel içerikli sözler sarf ettiğini belirtti. Şikayetlerin ardından savcılık tarafından soruşturma başlatıldı ve K.Ç. tutuklandı.

Geçmişte de 12 Çocuğa İstismardan Suçlanmıştı

K.Ç.’nin, Ağrı’da görev yaptığı okulda da 12 öğrenciye cinsel istismardan suçlandığı ancak bu davanın takipsizlikle sonuçlandığı ortaya çıktı. Mahkeme, mağdurların daha sonra ifadelerinden vazgeçmeleri üzerine dava kapatıldı. Ancak Ordu’daki vakayla benzerlikler taşıdığı vurgulandı.

Cinsiyetçi Söylemler Nedeniyle Başka Okula Gönderilmiş

Aybastı Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde göreve başlamadan önce, K.Ç. “cinsiyetçi ifadeler” nedeniyle başka bir okula, Aybastı Anadolu Lisesi’ne gönderilmişti. Ancak bu önlem, cinsel istismar suçlamalarının önüne geçemedi ve K.Ç., 16 çocuğa yönelik taciz iddialarıyla tutuklandı.

Türkiye’de Artan Cinsel İstismar Vakaları

Türkiye’de eğitim kurumlarında cinsel istismar vakalarının artışı, özellikle çocukların korunmasındaki eksiklikleri gözler önüne seriyor. Yetkililerin yeterli önlemleri alamaması, cinsel istismar mağduru çocukların adalet arayışında yaşadığı zorlukları daha da derinleştiriyor.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: