Suriyelilere Verilen Vatandaşlıklar İptal Edilsin: İYİ Parti’den Hukuki Hamle

İYİ Parti, Suriyeli sığınmacılara ve döviz karşılığı verilen vatandaşlıkların iptali için Danıştay’a dava açtı. Müsavat Dervişoğlu, bu vatandaşlıkların kanuna aykırı olduğunu vurguladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Suriyeli sığınmacılara verilen vatandaşlıkların iptali için hem Ankara İdare Mahkemesi‘ne hem de Danıştay 10. Dairesi‘ne dava açtıklarını açıkladı. Dervişoğlu, döviz ve gayrimenkul alımı karşılığında verilen vatandaşlıklarla ilgili de iptal davası başlattıklarını belirterek, Türk milletinin çıkarlarını koruma amacıyla bu adımı attıklarını ifade etti.

“Demografik İşgale Karşı Mücadele”

Danıştay önünde açıklamalarda bulunan Dervişoğlu, sığınmacılara verilen vatandaşlıkların Türkiye’nin demografik yapısını tehdit ettiğini vurgulayarak, İYİ Parti’nin Milli Göç Doktrini çerçevesinde “planlı geri dönüş” politikasıyla hareket ettiklerini belirtti. Dervişoğlu, “İktidar, Türkiye’yi demografik bir işgale maruz bırakmıştır” dedi. Ayrıca, Suriyeli sığınmacılara verilen 238 bin vatandaşlığın kanunlara aykırı olduğunu savundu.

“Döviz Karşılığı Vatandaşlık Kanuna Aykırı”

Dervişoğlu, döviz karşılığı verilen vatandaşlıkların kanuni dayanağı olmadığını, bu uygulamanın Anayasa’ya aykırı olduğunu belirtti. Türk Vatandaşlığı Kanunu‘na göre vatandaşlık edinim şartlarının net olduğunu ifade eden Dervişoğlu, gayrimenkul ve döviz karşılığında verilen vatandaşlıkların tamamının iptal edilmesi gerektiğini vurguladı.

İYİ Parti’nin Hukuki Adımları

Dervişoğlu, açtıkları davalarla yabancılara dağıtılan vatandaşlıkların tamamının iptal edilmesini talep ettiklerini belirtti. İYİ Parti, hukuki süreçlerin sonunda 100 binlerce vatandaşlığın iptal edileceğini öngörüyor. “Türk vatandaşlığı eşantiyon değildir” diyen Dervişoğlu, sığınmacıların her koşulda ülkelerine geri gönderileceğini ve dağıtılan vatandaşlıkların iptal edileceğini taahhüt etti.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: