Süleyman Soylu Temizliği Sürüyor: Alp Arslan ve Oben Özay İhraç Edildi

Süleyman Soylu’nun ekibinde yer alan eski Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz’ın yardımcıları Alp Arslan ve Oben Özay, Sinan Ateş cinayetiyle bağlantılı olarak ihraç edildi.

İçişleri eski Bakanı Süleyman Soylu‘nun ekibinde yer alan ve Ankara Emniyet Müdürü olarak görev yapan Servet Yılmaz’ın iki yardımcısı, Alp Arslan ve Oben Özay, emniyet teşkilatından ihraç edildi. Bu ihraçlar, son dönemde derinleşen ve birçok soru işaretini barındıran süreçlerin bir parçası olarak dikkat çekiyor. T24’ten Tolga Şardan‘ın haberine göre, bu gelişmeler Ayhan Bora Kaplan soruşturması ile hız kazandı.

Ayhan Bora Kaplan Soruşturması ve İhraç Kararları

Ayhan Bora Kaplan’ın gözaltına alınmasıyla başlayan ve emniyet teşkilatına sıçrayan bu süreç, Süleyman Soylu’nun ekibinde yer alan birçok ismin de mercek altına alınmasına neden oldu. Özellikle eski Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz’ın yardımcıları Alp Arslan ve Oben Özay, bu süreçte ihraç edilen isimler arasında yer aldı.

Alp Arslan ve Organize Suçlarla Mücadele

Alp Arslan, Servet Yılmaz’ın Ankara Emniyet Müdürlüğü döneminde Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyordu. Arslan’ın ismi, daha önce FETÖ’nün Türk Silahlı Kuvvetleri imamı olduğu iddia edilen Adil Öksüz’ün firar sürecinde gündeme gelmişti. Arslan, o dönemde İstihbarat Şubesi’nde görev yapmış ve yargılandığı davada beraat etmişti.

Alp Arslan, aynı zamanda Ankara Emniyeti içinde ülkücü polis olarak tanınıyordu ve Sinan Ateş cinayeti davasında ismi birçok soru işaretini barındıran operasyonlarla anıldı. Özellikle Arslan’ın organize suçlara yönelik yaptığı bazı büyük operasyonlar, bugünlerde mafya operasyonlarıyla ilgili soru işaretlerini beraberinde getiriyor.

Oben Özay ve Sinan Ateş Cinayeti

İhraç edilen diğer isim olan Oben Özay, Ankara Emniyeti’nde Asayiş Şube Müdürü olarak görev yapıyordu. Özay’ın adı, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetiyle ilgili yürütülen soruşturmalarda öne çıktı. Özay, bu cinayet soruşturmasını yürüten birimin başındaki isimdi ve cinayet sonrası ortaya çıkan birçok karmaşık bağlantıyla adı anıldı.

Özay, MHP’li Tolgahan Demirbaş’ın gözaltına alındığı süreçte düzenlenen tutanakların imha edilmesi ve yerine sahte tutanak hazırlanması iddialarına karışmıştı. Ayrıca, Sinan Ateş’in öldürülmeden önceki son konum bilgisinin suikastı gerçekleştirenlere ulaştırılması olayında da adı geçen isimlerden biri olarak biliniyor.

T24 yazarı Tolga Şardan‘ın haberine göre, her iki isim de Ankara Emniyeti’ndeki ülkücü polisler arasında tanınıyor ve Sinan Ateş cinayeti ile bağlantılı süreçlerin merkezinde yer alıyorlard

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: