Süleyman Soylu Krizinin Arka Planı: Usulsüz Takip Soruşturması

İçişleri Eski Bakanı Süleyman Soylu'nun dokunulmazlık talebinin arkasında, yakın polislerine yönelik usulsüz takip soruşturması iddiası var.

İçişleri Eski Bakanı Süleyman Soylu’nun dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne yaptığı başvuru, siyasi ve güvenlik bürokrasisinde yankı uyandırdı. İddiaya göre, Soylu’nun bu adımının arkasında, kendisine yakın polisler hakkında başlatılan bir soruşturma yatıyor.

Krizin Arka Planı: Araç İadesi ve Dokunulmazlık Talebi

Süleyman Soylu, kendisine tahsis edilen üç makam aracını İçişleri Bakanlığı’na bağlı bir binanın önüne bırakarak dikkatleri üzerine çekti. Bu hareket, bakanlık içinde büyük bir kriz yarattı. Ardından Soylu, “İtibarsızlaştırma kampanyasıyla karşı karşıya kaldık” açıklamasını yaparak, dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle TBMM’ye dilekçe verdi.

Soruşturmanın Detayları

Gazete Duvar’dan Can Bursalı’nın haberine göre, Soylu’nun bu adımlarının arkasındaki en büyük nedenlerden biri, geçen mayıs ayında başlatılan bir soruşturma. Bu soruşturmanın, Soylu’nun İçişleri Bakanı olduğu dönemde, İstanbul Emniyet Müdürü olarak görev yapan Mustafa Çalışkan’ın ve ailesinin usulsüz şekilde izlenip dinlenmesi gerekçesiyle başlatıldığı iddia ediliyor.

Soruşturmayı Yürüten İsim: M.Ç.

Mustafa Çalışkan, İstanbul Emniyet Müdürlüğü döneminde Süleyman Soylu ile sık sık karşı karşıya gelmişti. Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in video yayınladığı dönemde yaptığı açıklamada, “Soylu’nun açıklamalarından toplum rahatsız” diyerek tepki çekmişti. Çalışkan, halen Emniyet Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyor. İddiaya göre, Çalışkan, İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevinden alındıktan sonra, Soylu’ya yakın bazı polisler tarafından usulsüz şekilde takip edildi. Bu takip iddiası üzerine başlatılan soruşturmayı ise, M.Ç. adlı 1. sınıf emniyet müdürü yürütüyor.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: