Sinema Dünyasının Oscar Ödüllü Yıldızı Maggie Smith Hayatını Kaybetti

Çok sayıda ödül kazanmış üretken oyuncu Maggie Smith 89 yaşında hayatını kaybetti.

Harry Potter’daki Minerva McGonagall rolüyle hafızalara kazınan oscar ödüllü ünlü oyuncu Maggie Smith, 89 yaşında hayatını kaybetti. Harry Potter’daki rolünün yanı sıra “The Prime of Miss Jean Brodie”, “Downton Abbey” gibi yapımlardaki rolleriyle tanınan Smith’in vefatı, oğulları Chris Larkin ve Toby Stephens tarafından duyuruldu.

1950’lerde başlayan kariyerinde Desdemona’dan Bayan Jean Brodie’ye, Virginia Woolf’a ve Minerva McGonagall’a kadar uzanan roller üstlendi.

Haber, oğulları Chris Larkin ve Toby Stephens tarafından bir açıklamayla doğrulandı. Şöyle dediler:

“Bu sabah erken saatlerde, 27 Eylül Cuma günü hastanede huzur içinde hayata veda etti.
“Son derece özel bir insandı, sonunda arkadaşları ve ailesiyle birlikteydi. Sıra dışı annelerini ve büyükannelerini kaybetmenin verdiği yıkımla yıkılmış iki oğlu ve beş sevgi dolu torununu geride bıraktı.
“Bu fırsattan yararlanarak Chelsea ve Westminster Hastanesi’ndeki harika personele, son günlerinde gösterdikleri bakım ve sınırsız nezaket için teşekkür etmek istiyoruz.
“Bütün nazik mesajlarınız ve desteğiniz için teşekkür ediyor, bu süreçte mahremiyetimize saygı göstermenizi rica ediyoruz.”

1934 doğumlu Smith, İngiltere-Oxford’da büyüdü. Smith, kariyerine genç yaşta tiyatro sahnelerinde başladı. 1969’da Muriel Spark’ın romanından uyarlanan “The Prime of Miss Jean Brodie” filmindeki başrolüyle “En İyi Kadın Oyuncu Oscar”ını kazandı.

Smith, 2004 yılında verdiği bir röportajda mizahın kariyerinde önemli bir yer tuttuğunu belirterek, “Sanırım mizahın içine hapsedildim” demişti.

Smith ayrıca, Harry Potter serisinde Minerva McGonagall karakterini canlandırarak genç nesil izleyicilerin de sevgisini kazandı.

Smith, kariyerinin son dönemlerinde Alan Bennett’in The Lady in the Van adlı eserinde rol alarak dikkat çekti. İki kez evlenen ünlü oyuncunun hayatı boyunca birçok ödül kazanması ve etkileyici performanslarıyla sanat dünyasında derin izler bıraktı.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: