Sinan Ateş’in Annesi: “Adalet Gelmezse Daha Çok Can Yanacak, Bahçeli’ye Hakkımı Helal Etmiyorum”

Sinan Ateş'in annesi Saniye Ateş, oğlunun ölümüne ilişkin davada adaletin sağlanmaması halinde daha fazla canın tehlikede olduğunu söyledi.

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş‘in öldürülmesine ilişkin davada yeni gelişmeler yaşanırken, Sinan Ateş’in annesi Saniye Ateş, adalet çağrısında bulundu. SÖZCÜ TV‘ye konuşan anne Ateş, adaletin sağlanmaması durumunda birçok canın daha tehlikede olduğunu ifade etti. “Eğer bu adalet sağlanmazsa o kadar canlara kıyılacak ki… O kadar azacaklar, kuduracaklar, nasıl olsa kurtarılıyorlar.” diyerek tepkisini dile getirdi.

“Oğlumdan Korktular”

Saniye Ateş, oğlunun hedef alınmasının ardında çeşitli isimlerin olduğunu belirtti. “Benim oğlumun katilleri dışarıda” diyen Ateş, MHP Genel Başkan Yardımcıları İzzet Ulvi Yönter, Semih Yalçın, Olcay Kılavuz ve Ahmet Yiğit Yıldırım gibi isimleri suçladı. Oğlunun bu kişilerden sürekli tehdit aldığını ve kendisine defalarca itibar suikastı yapıldığını söyledi. “Oğlumun genel başkan olmak gibi bir amacı yoktu ama korktular” dedi.

“16 Ay Boyunca Konuşturulmadım”

Saniye Ateş, oğlunun ölümünden sonra kendisine uzun bir süre boyunca söz hakkı verilmediğini belirterek “16 ay boyunca beni konuşturmadılar” dedi. Yargıdan adil bir yargılama beklediğini vurgulayan anne Ateş, olayların üstünün kapatılmasına yönelik tepkilerini dile getirdi.

“Adalet Sağlanmazsa Daha Çok Can Gidecek”

Saniye Ateş, adaletin sağlanmaması durumunda daha fazla kişinin hayatını kaybedeceğini ve suçluların korunduğunu belirtti. “Bunlara ne söz verildi? Siz yapın biz sizi kurtaracağız dediler” diyerek olayın arka planında çıkar ilişkileri olduğunu ima etti. Devlet Bahçeli hakkında ise, “Asla hakkımı helal etmiyorum, saygı da duymuyorum” dedi.

Selma Ateş: “Ülkede Suçun Cezası Yok”

Sinan Ateş’in ablası Selma Ateş de adaletin bir an önce sağlanması gerektiğini vurguladı. “Gerçek azmettiricileri biliyoruz, isimlerini verdik” diyen Selma Ateş, Ülkü Ocakları Başkanı’nın arabasıyla bir katilin taşındığını ve kardeşinin Ankara’nın göbeğinde şehit edildiğini belirtti. “Bu adaleti ölmeden görelim” diyerek Türkiye’de suçların cezasız kalmaması gerektiğini ifade etti.

“Devlet Bahçeli Sinan’ı Görevden Alırken Ne Dedi, Açıklasın”

Selma Ateş, Devlet Bahçeli‘nin kardeşini görevden alırken söylediklerini hatırlattı ve Bahçeli’nin bunu kamuoyuna açıklaması gerektiğini belirtti. “Ben biliyorum, kendisi açıklamalı” diyerek bu konuda bir itirafta bulunması gerektiğini savundu.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: