SHGM, Pilotları Uyardı: “Uçuşta Bulaşıcı Hastalık Tespit Edildiğinde Hızlı Hareket Edin”

SHGM, pilotlara bulaşıcı hastalıklar konusunda uyarı yaptı. Uçuş esnasında semptom gösteren yolcular için prosedürlerin hızla uygulanması gerektiği belirtildi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), pilotlara yönelik bir uyarı yayımlayarak, uçuş esnasında bulaşıcı hastalık semptomları taşıyan yolcular için gerekli prosedürlerin hızla uygulanmasını istedi. Özellikle son dönemde M-çiçeği virüsünün yayılmasıyla birlikte alınacak önlemler, dünya genelinde tartışılıyor.

Bulaşıcı Hastalıklar Kaptan Pilot Tarafından Bildirilecek

SHGM’nin resmi internet sitesinde yer alan uçuş operasyonu direktiflerine göre, uçuş esnasında tespit edilen şüpheli bir bulaşıcı hastalığın, sorumlu kaptan pilot tarafından derhal ilgili Hava Trafik Ünitesi‘ne bildirilmesi gerekecek. Bu prosedürler, işleticiler tarafından oluşturulacak ve İşletme El Kitapları‘nda tanımlanacak.

Belirtilere Dikkat Edilecek

Açıklamada, uçuş esnasında bir yolcunun yüksek ateş (38°C/100°F veya daha yüksek), sürekli öksürük, solunum bozukluğu, deri döküntüsü gibi semptomlar göstermesi durumunda, bulaşıcı bir hastalıktan şüphelenilmesi gerektiği ve bu durumun ileri tetkik ve değerlendirme yapılması için ilgili birimlere bildirilmesi gerektiği vurgulandı.

web sitesi uygulama / geliştirme: