Sezgin Baran Korkmaz, Fatih Altaylı’ya Konuştu: “Soylu, İnan Kıraç’ın Borcunu Silmemi İstedi”

Sezgin Baran Korkmaz, Fatih Altaylı’nın YouTube kanalında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kendisinden İnan Kıraç’ın borcunu silmesini istediğini açıkladı.

Sezgin Baran Korkmaz, Fatih Altaylı’nın YouTube kanalında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. SBK Holding patronu Korkmaz, İnan Kıraç’tan alacağı 60 milyon dolar için harekete geçtiğinde karşılaştığı baskıları anlattı. Korkmaz, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kendisine borcu silmesi gerektiğini söylediğini ifade etti.

İnan Kıraç’a Hacze Gidecektim

Korkmaz, Kıraça Holding’in yüzde 45 hissesini 60 milyon dolara aldığını ve daha sonra İnan Kıraç’tan bu parayı talep ettiğini belirtti. Ancak Kıraç, ödeme yapmak istemedi. Bunun üzerine Korkmaz, ihtiyati haciz kararı çıkartarak yasal süreci başlattı.

Erdoğan’a Şikayet

Korkmaz, İnan Kıraç’ın durumu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a taşıdığını ve kendisinin çökmeye çalıştığı yönünde iddialarda bulunduğunu söyledi. Erdoğan, dosyayı Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e devretti ve inceleme sonucunda bunun ticari bir mesele olduğu ortaya çıktı. Ancak daha sonra dosya, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya gönderildi.

Bakan Soylu’nun Talebi

Sezgin Baran Korkmaz, Ankara’da Bakan Soylu tarafından makamına davet edildiğini anlattı. Soylu, Korkmaz’a borcu silmesi ve hisseleri bedelsiz olarak İnan Kıraç’a vermesi gerektiğini söyledi. Korkmaz, bu duruma şaşırdığını belirterek nedenini sorduğunda Soylu’nun bu işin devlet meselesi olduğunu söylediğini ifade etti.

Soylu’nun Baskısı

Korkmaz, İçişleri Bakanı ile olan görüşmesinde, kendisine karşı yapılan baskılardan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Soylu’nun ısrarcı tutumu sonrasında Korkmaz, konuyu araştırdığını ve bu işin devletle ilgisinin olmadığını öğrendiğini belirtti. Korkmaz, İnan Kıraç’ın kendisine çökmeye çalıştığını, aslında Kıraç’ın yönetimde olmadığını ve vasi atanması gerektiğini söyledi.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: