Serhat Akın’a Silahlı Saldırı: 5 Tutuklama, 1 Adli Kontrol Kararı

Serhat Akın’a yönelik silahlı saldırı soruşturmasında 5 kişi tutuklandı, 1 kişi adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı. Olayın arkasında 250 bin lira itirafı var.

Eski milli futbolcu Serhat Akın‘a yönelik İstanbul Beykoz’da gerçekleştirilen silahlı saldırıya ilişkin soruşturma kapsamında önemli gelişmeler yaşandı. Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı’nın tutuklanmaları talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk ettiği 6 şüpheliden 5’i, “tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan tutuklandı. Şüphelilerden M.A. ise yurt dışı çıkış yasağı ve karakola imza şeklinde adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı.

Soruşturma Süreci ve Tutuklama Kararları

Olayın ardından gözaltına alınan şüphelilerden, saldırıda motosikleti kullandığı öne sürülen O.M, silahla ateş eden şüpheliler O.D, E.Ü, İ.T, Y.G. ve M.A. emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Beykoz Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılık, ifadeleri alınan şüphelileri “iştirak halinde tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan tutuklanmaları talebiyle mahkemeye gönderdi.

250 Bin Lira Karşılığında Saldırı

Saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen O.D., emniyetteki ifadesinde, firari şüpheli H.Ş.’nin kendisini arayarak 250 bin lira karşılığında Serhat Akın’ı vurmasını istediğini ve bu isteği yerine getirdiğini itiraf etti. Saldırı sonrasında O.D.’nin aldığı 250 bin lirayı, motosikleti kullanan O.M. ile paylaştığı tespit edildi.

Firari Şüpheli H.Ş.’nin Başka Suçları

Firari durumda olan H.Ş., bu olayın dışında, haziran ayında Kumburgaz’da gerçekleşen silahla öldürme olayının da faili olarak aranıyor. H.Ş. ve M.A.’nın yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

Serhat Akın’a yönelik silahlı saldırıyla ilgili soruşturma devam ediyor.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: