Sera Kadıgil: “Değil Ayağa Kalkmak, Erdoğan Meclis’teyken Orada Olmayı Bile Kendimize Yediremiyoruz”

TİP Sözcüsü Sera Kadıgil, Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik eleştirilerini dile getirerek, mecliste Erdoğan’ın olduğu zamanlarda bile bulunmayı kendilerine yediremediklerini söyledi. Kadıgil, AKP'nin yeni anayasa tartışmalarına da tepki gösterdi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Sözcüsü Sera Kadıgil, bu sabah NOW TV‘de gazeteci İlker Karagöz’ün programına katılarak gündemdeki erken seçim tartışmaları, yeni anayasa süreci ve Recep Tayyip Erdoğan‘ın meclisteki varlığına dair sert eleştirilerde bulundu.

“Erdoğan Meclis’teyken Orada Olmayı Bile Kendimize Yediremiyoruz”

Kadıgil, CHP‘yi de ikiye bölen Erdoğan için yapılan saygı duruşları ve meclisteki davranışları üzerine, “Biz Türkiye İşçi Partisi olarak Erdoğan’ın mecliste olduğu anlarda salonda olmayı bile kendimize yediremiyoruz,” dedi. Erdoğan’a karşı gösterilen saygıyı eleştirerek, “Değil ayağa kalkmak, Erdoğan Meclis’teyken orada olmayı dahi kendimize yediremiyoruz,” ifadelerini kullandı. Berkin Elvan‘ın annesini meydanlarda yuhalatan bir insanı saygıyla karşılamayı reddettiklerini vurgulayan Kadıgil, Erdoğan’ın barınma sorunundan eğitim sistemine kadar birçok konuda ülkeyi zor durumda bıraktığını söyledi.

“Yeni Anayasa Tartışmaları Samimiyetsiz”

AKP‘nin yeni anayasa yapma girişimlerine de tepki gösteren Kadıgil, bu girişimlerin halkın gerçek sorunlarını gözardı ettiğini belirtti. AKP‘nin mevcut anayasayı bile uygulamaktan aciz olduğunu söyleyen Kadıgil, “Biz bu ülkeyi mahvedenlerle anayasa yapacak değiliz. Anayasa yapacak doğru düzgün bir meclis olsa başka olurdu ama AKP ile anayasa yapmayacağız,” dedi.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: