Semih Güler’den Tümer Metin’e: “Kramponlarımın Sebebi Down Sendromu, Bilmeden Konuşmak Kolay”

Semih Güler, farklı renklerdeki kramponlarla ilgili eleştirilere yanıt verdi. Kramponlarının nedenini down sendromuna farkındalık olarak açıkladı: "Araştırmadan konuşmak ne kadar kolay. Yazık"

Adana Demirspor futbolcusu Semih Güler, Galatasaray maçında giydiği farklı renklerdeki kramponlarla ilgili gelen eleştirilere yanıt verdi. Eski futbolcu ve yorumcu Tümer Metin, Galatasaray‘ın Adana Demirspor‘u 5-1 yendiği maçın ardından TV100‘de yaptığı yorumlarda, Semih Güler‘in krampon tercihini eleştirdi ve bu durumu anlamlandıramadığını ifade etti.

Tümer Metin’in Eleştirisi

Tümer Metin, maç sonrası programda, “Bu akşam bir görüntüye takıldım. Adana Demirspor‘da Semih Güler. Ben bunu hayatımda ilk kez gördüm. Oyuncuların kendilerine fazla şekil, değişik imaj çabaları ayyuka çıkmaya başladı artık. Görüntü çok rahatsız etti beni. Bir ayakkabı kırmızı, bir ayakkabı mavi. Niye abi niye? Bana biri açıklasın.” ifadelerini kullandı.

Semih Güler’den Açıklama

Semih Güler, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kramponlarının farklı renklerde olmasının nedenini detaylı bir şekilde anlattı. Güler, bu tercihin arkasında down sendromlu bireylere farkındalık yaratma amacı olduğunu belirtti. “Down sendromu, bireylerin farklılık gösteren bir kromozom yapısına sahip olmalarından kaynaklanan bir genetik durumdur. Down sendromlu bireyler yaşamın her alanında sevgi, saygı ve eşit fırsatlara sahip olmalıdır” dedi.

Farkındalık Yaratmak İçin

Semih Güler, “Güzel kızım başta olmak üzere tüm Down sendromlu bireylerin toplumda kabul görmesi ve hak ettikleri fırsatlara ulaşabilmeleri adına farkındalık yaratmak için dün farklı renklerde kramponlarla sahaya çıktım. Farklılıklar güzeldir, Down sendromlu bireylerin her yaşta ve konumda karşılaştıkları ayrımcılıkla mücadele edip onların haklarını korumak hepimizin görevi olmalıdır.” şeklinde açıklamasını sürdürdü.

Tümer Metin’e Tepki

Tümer Metin’in eleştirilerine yanıt veren Güler, “Bilmeden, araştırmadan, dinlemeden konuşmak ne kadar kolay. Yazık.” ifadelerini kullanarak tepki gösterdi.

web sitesi uygulama / geliştirme: