Savcı Yavuz Engin: “Devletin Verdiği Görevi Yerine Getirdik”

Yenidoğan çetesi soruşturmasında tehdit edilen Savcı Yavuz Engin, başarıyla sonuçlanan operasyon sonrası "Devletin verdiği vazifeyi yerine getirdik" dedi.

Türkiye’nin yakından takip ettiği Yenidoğan çetesi soruşturması kapsamında, çete üyelerini yakalayan ve yeni bebek ölümlerini engelleyen Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin, sosyal medya hesabından bir teşekkür mesajı yayımladı. Soruşturma boyunca aldığı tehditlere rağmen görevine devam eden Savcı Engin, mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Türk devletinin bize verdiği vazifeyi yerine getirdik, yine aynı yolda devam edeceğiz.”

Yenidoğan çetesine yönelik soruşturma kapsamında 12 bebeğin ölümünden sorumlu tutulan çete üyeleri, Savcı Yavuz Engin tarafından yürütülen soruşturma sonucu tutuklanmıştı. Bu süreçte çete üyeleri, savcıyı makamında ölümle tehdit etmiş; ancak Engin, tehdide boyun eğmeyerek soruşturmayı başarıyla sürdürmüştü.

Çete Tehditleri ve Operasyon

2024 yılının Nisan ayında başlatılan soruşturma kapsamında, 22 kişi tutuklanarak cezaevine konulmuştu. Soruşturmanın devam ettiği süreçte, Avukat Aylin Arslanatar ve Mustafa Kemal Zengin isimli şüpheliler, Savcı Engin’i tehdit ederek bazı tutukluların serbest bırakılmasını talep ettiler. Bu tehditlerin ardından savcılık, şüphelilerin tehdit içerikli konuşmalarını kayıt altına alarak yeni bir operasyon düzenledi.

Ekim ayında gerçekleştirilen operasyonda, aralarında 3 jandarma personelinin de bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı. Mustafa Kemal Zengin ve diğer şüpheliler adliyeye ters kelepçeyle getirildi ve burada Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin, operasyonu yakından izledi.

Tehditlere Rağmen Soruşturma Sürdü

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Savcısı olarak görev yapan Engin, soruşturma sürecinde çeteden gelen ölüm tehditlerine rağmen görevine kararlılıkla devam etti. Savcının kişisel ve ailevi bilgileri hakkında bilgi sızdıran çete üyelerinin bu tehditleri, kayıt altına alınarak hukuki delil olarak kullanıldı. Savcı Engin’in tehditlere boyun eğmemesi ve soruşturmayı başarıyla sonuçlandırması, kamuoyunda büyük bir takdir topladı.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: