Savaş Mağduru Lübnanlılar Türkiye’ye Sığınıyor: İstanbul Uçuşları Tamamen Doldu

İsrail’in saldırılarından kaçan yüzlerce Lübnanlı sivil Türkiye’ye sığınıyor. İstanbul uçuşları dolarken, birçok kişi Beyrut’a dönmeyi umut ediyor.

İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarının devam etmesiyle, birçok Lübnanlı sivil güvenliklerini sağlamak amacıyla Türkiye’ye kaçıyor. Middle East Airlines‘ın Beyrut’tan İstanbul’a olan uçuşları pazartesi günü tamamen dolarken, Türk Hava Yolları ve Pegasus önümüzdeki günlerde yapılacak Beyrut uçuşlarını iptal etti.

Savaşın Ortasında Türkiye’ye Sığınanlar

Pazartesi günü İstanbul’a ulaşan Beyrutlu Aref Arhad (33), ülkelerindeki durumun korkunç olduğunu belirtti. Arhad, “Lübnan’da durum çok kötü. Savaş dramatik bir şekilde artıyor ve Beyrut’ta çok sayıda bombalama olayı yaşanıyor. Bütün gece uçak sesleri duyuyoruz” diyerek endişesini dile getirdi. Arhad, eğer savaş kısa süre içinde durursa birkaç gün içinde Beyrut‘a dönmeyi umut ettiğini de ekledi.

Lübnanlı gazeteci Lina Diab ise yaşadığı bölgenin şu an için güvenli olduğunu ancak stresi yaşamak istemediği için önlem alarak İstanbul‘a geldiğini söyledi. Diab, “Stresle yaşamak istemiyoruz, bu yüzden İstanbul’a gelmeyi ve bir süre neler olacağını izlemeyi tercih ettim. Umarım yakında Lübnan’a geri dönebiliriz” ifadelerini kullandı.

İsrail Saldırıları ve Lübnan’daki Durum

İsrail’in iki haftadır devam eden hava saldırıları Beyrut ve Lübnan’ın çeşitli yerlerindeki hedefleri vurmaya devam ederken, Lübnan hükümeti‘ne göre saldırılarda çok sayıda Hizbullah komutanı ve yaklaşık bin kişi yaşamını yitirdi. Çok daha fazlası ise evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Türkiye’nin Yardım Eli

Türkiye, savaştan etkilenen Lübnanlılar için bir sığınak haline gelirken, Beyrut’tan Türkiye’ye gelenlerin sayısında ciddi bir artış yaşanıyor. Middle East Airlines‘ın İstanbul uçuşlarının tamamen dolması, Türkiye’ye olan talebin boyutunu gözler önüne seriyor.

Kaynak: Reuters

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: