Sancaktepe’de Baklava Skandalı: 4 Bin 750 Kilo Baklava Faturası CHP’ye Kaldı

Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin, AKP’li eski başkan Şeyma Döğücü döneminde yapılan israfı eleştirerek, 4 bin 750 kilo baklava ve 500 bin kahve paketinin yeni yönetime fatura edildiğini açıkladı.

Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin, görevi devraldığı AKP’li eski başkan Şeyma Döğücü döneminde yaşanan israf iddialarını açıkladı. Belediye Meclisi’nin Eylül ayı oturumunda konuşan Yeğin, 4 bin 750 kilogram baklava ve 500 bin adet kahve paketi alındığını ve bu faturaların yeni yönetimden istendiğini belirterek tepki gösterdi.

“4 Bin 750 Kilo Baklava Almışlar”

Başkan Yeğin, 1 Ocak’ta kilosu 750 liradan 4 bin 750 kilo baklava alındığını ve bu baklavaların parasının hala belediyeden talep edildiğini ifade etti. Yeğin, “Bugün kilosu 500 lira olan baklavayı, geçmiş dönemde daha yüksek fiyatlarla alarak israf yaptılar. Ayrıca, AKP adayı Şeyma Döğücü’nün adının yazdığı lokum kutularının parasını da bizden istiyorlar” dedi.

İsraf ve Akraba Atamaları

Başkan Yeğin, AKP yönetimi tarafından yapılan atamaları da sert bir dille eleştirdi. “İsraf, her AKP yöneticisinin birinci dereceden yakınını işe almaktır. İsraf, her ilçeden geçen adamı belediyeye işe almaktır” diyen Yeğin, sözlerine şöyle devam etti: “Biz müteahhitlerden alınan avantalarla milleti tatile göndermiyoruz. İsraf, ilçe başkanına lüks araç tahsis etmektir, hayali ihalelerdir.”

Akraba Atamalarına Tepki

Alper Yeğin, AKP’li eski başkan Şeyma Döğücü döneminde yapılan akraba atamalarını da eleştirerek, “Niye akrabalarını işe alıp memur yaptın? Çıkıp bunu halka açıklasın. Neye güvenerek yaptırdın?” ifadelerini kullandı.

Belediye Borçları ve İddialar

Yeğin ayrıca, Döğücü’nün başkanlığı döneminde belediyenin büyük bir borç yükü altına sokulduğunu belirtti. “Seçime 1 ay kala bu belediyeyi 400-500 milyon lira borçlandırmak israftır. 3 ayda belediyenin 10 aylık bütçesini harcamak israftır” şeklinde konuştu.

Kaynak: Sözcü

web sitesi uygulama / geliştirme: