Şahin Gözü Kamerası Her Şeyi Görüntüledi: Narin’in Cansız Bedeniyle 150 Metre Yürümüş

Diyarbakır’da kaybolan ve cesedi bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cinayetinde yeni kamera görüntüleri ortaya çıktı. İtirafçı Nevzat Bahtiyar’ın, cesedi dere kenarına taşıyarak sakladığı tespit edildi.

Diyarbakır’da Kuran Kursu’ndan çıktıktan sonra kaybolan ve cesedi 19 gün sonra dere yatağında çuval içinde bulunan 8 yaşındaki Narin Güran soruşturmasında, itirafçı Nevzat Bahtiyar‘ın kamera görüntülerine ulaşıldı. Askeri üs bölgesine ait kamera kayıtlarında, Bahtiyar’ın 7 dakika 28 saniyelik görüntüsü tespit edildi. Görüntülerde Bahtiyar’ın, kucağında cansız bedenle 150 metre boyunca açık arazide yürüdüğü ve cesedi dere kenarına gizlediği görülüyor.

Deliller Soruşturmanın Yönünü Değiştirdi

Olay yerini gören Şahin Gözü adlı askeri kamera, Nevzat Bahtiyar’ın olay yerine geldiğini ve cesedi dere kenarına taşıdığını tespit etti. Uydu görüntüleri ve koordinatlar kullanılarak, Bahtiyar’ın 150 metre yürüyerek cesedi taşıdığı ve suyun kenarında büyük kayalarla sakladığı belirlendi. Kayıtlar, Bahtiyar’ın cesedi çuval içinde suyun içine yerleştirdiğini ve üzerine 3 büyük kaya parçası koyarak gizlediğini gösteriyor. Bu, cesedin çürüyerek delillerin açığa çıkmasını engelleme çabası olarak değerlendiriliyor.

Silinen Kamera Kayıtları İnceleniyor

Amca Salim Güran‘ın tutuklanmasının ardından, aile bireylerinin silmeye çalıştığı kamera kayıtlarının da TÜBİTAK tarafından incelendiği öğrenildi. 8 Eylül’de Narin’in cesedinin bulunmasının ardından dijital materyallerin geri getirilmesi için kayıt cihazının imajı alındı ve bilirkişi heyeti tarafından çözüm yapılması bekleniyor.

Soruşturma İçin Kritik Beklentiler

Şüphelinin yer gösterme ve tatbikat tutanakları kamera kayıtlarıyla eşleşiyor. Şimdi gözler TÜBİTAK’tan gelecek olan bilirkişi raporuna çevrildi. Görüntülerde olaya karıştığı tespit edilen diğer şüphelilerin kimlik bilgilerinin açığa çıkması, olayın tam anlamıyla çözülmesi açısından kritik öneme sahip.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: