Şahan Gökbakar’ın Villasına Mühür: Yıkım Süreci Başlıyor

Şahan Gökbakar’ın Marmaris’teki kaçak yapı statüsünde olan villası mühürlendi. Yapıyla ilgili inceleme ve yıkım süreci devam ediyor.

Komedyen Şahan Gökbakar’ın, Marmaris’te yer alan ve “kaçak yapı” statüsünde olduğu iddia edilen villası, yetkililer tarafından mühürlendi. Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı Turgut Mahallesi’nde bulunan ve Çamaşırhane Film Yapım A.Ş’ye ait olduğu belirtilen taşınmaz, Nitelikli Doğal Koruma Alanı içerisinde yer alıyor.

Villanın Mühürlenmesi

Marmaris Belediyesi ve Muğla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ekipleri, Şahan Gökbakar’a ait olduğu ifade edilen yapıyı inceleme altına aldı. Yapının ruhsatsız olması nedeniyle yapılan incelemelerin ardından mühürleme işlemi gerçekleştirildi. Marmaris Belediyesi, yapı tatil zaptı tutarak mühürleme işlemini tamamladı. Belediyeden yapılan açıklamada, bundan sonraki süreçte ilgili mevzuatlar doğrultusunda işlem yapılacağı belirtildi.

Ne Olmuştu?

Şahan Gökbakar’ın villasıyla ilgili sorunlar ilk kez 9 Kasım 2022’de, Muğla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından yapının “kaçak” olduğu gerekçesiyle yapı kayıt belgesinin iptal edilmesiyle gündeme gelmişti. Ardından, 15 Aralık 2023’te Marmaris Belediyesi, iptal kararının aleyhine açılan dava sonucunda yapının inceleme sürecinin devam edeceğini duyurdu.

Bakanlık, 21 Aralık 2023’te yaptığı açıklamada, yıkım sürecinin hukuki bir engel taşımadığını vurgulamış ve yapının yıkımını belediyeden talep etmişti. Son olarak, 6 Eylül 2024’te ise bakanlık yıkım için herhangi bir iptal ya da yürütmeyi durdurma kararı olmadığını yineleyerek belediyeye uyarıda bulunmuştu.

Şahan Gökbakar Ne Dedi?

Komedyen Şahan Gökbakar, villasıyla ilgili sürece dair yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Toplumsal bilinç oluşacaksa, ilk balyozu da biz vuralım. Elimizle yıkalım… Ama tabii kanunlar bir kişiye uygulanmayacak.”

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: