Sağlık Bakanlığı’ndan Yenidoğan Çetesi Soruşturması: Bağcılar Özel Şafak ve Medilife Hastaneleri Kapatıldı

Sağlık Bakanlığı, "Yenidoğan Çetesi" soruşturmasında iki hastanenin faaliyetlerinin askıya alındığını duyurdu ve hukuki sürecin takipçisi olacaklarını belirtti.

Sağlık Bakanlığı, İstanbul’da “Yenidoğan Çetesi” ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında iki hastanenin faaliyetlerinin askıya alındığını duyurdu. 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarıyla iş birliği yapan çetenin, bebek hastaları anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk ederek haksız kazanç elde ettikleri ve 12 bebeğin ölümüne neden oldukları belirlenmişti.

İki Hastanenin Faaliyetleri Durduruldu

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 22’si tutuklu 47 şüphelinin yer aldığı Yenidoğan Çetesi davasında, Bağcılar Özel Şafak Hastanesi ve Medilife Sağlık Hizmetleri Hastanesi‘nin faaliyetlerinin askıya alındığı ortaya çıktı. AA’nın haberine göre, bu iki hastane sırasıyla Mayıs ve Eylül 2023‘ten bu yana kapalı durumda.

Sağlık Bakanlığı’ndan Açıklama

Sağlık Bakanlığı, “Sağlıkta İllegalite ve Kötü Uygulamalara İzin Vermeyeceğiz” başlığı altında yaptığı açıklamada, kamuoyunda “Yenidoğan Çetesi” olarak bilinen olayla ilgili hukuki sürecin başlatıldığını belirtti. Bakanlık, söz konusu hastanelerin faaliyetlerinin durdurulduğunu ve adli sürecin takipçisi olacaklarını vurguladı. Açıklamada, “İnsanların hayatını kurtaran sağlık çalışanlarımızın bu insanlık dışı davranışlar sebebiyle töhmet altında kalmasına izin vermeyeceğiz” denildi.

Hukuki Yaptırım Süreci Devrede

Sağlık Bakanlığı, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen operasyon sonucunda, bebek hastaların özel hastanelere sevk edilerek ölümlerine neden olan çetenin tespit edildiğini, adli işlemlerin başlatıldığını duyurdu. Bakanlık, bu tür kötü uygulamalara karşı hukuki yaptırımların devreye alındığını ifade etti.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: