Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Rıza Uçan Görevden Alındı: Yenidoğan Çetesiyle İlgili mi?

Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Rıza Uçan görevden alındı.

Sağlık Bakanlığı’nda dikkat çeken bir görevden alma yaşandı. Yenidoğan çetesi skandalıyla bağlantılı olabileceği düşünülen bu görev değişikliği, Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla, Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Rıza Uçan görevden alındı ve yerine Mehmet Fidan atandı. Bu gelişme, yenidoğan çetesiyle ilgili ortaya çıkan yeni ayrıntılarla aynı dönemde yaşandı, bu da soru işaretlerini artırdı.

Yenidoğan Çetesi Skandalı

Son dönemde sağlık sektöründe büyük yankı uyandıran Yenidoğan çetesi, bebekleri belirli hastanelere sevk ederek ölümlerine neden oldukları iddialarıyla gündemde yer alıyor. Çetenin, 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarıyla işbirliği yaparak, anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine bebekleri sevk ettiği ve bu süreçte bebeklerin hayatını kaybettiği iddiaları araştırılıyor. Bu skandal, halkta büyük bir üzüntü ve öfkeye yol açarken, Sağlık Bakanlığı’ndaki görev değişiklikleri de bu skandalla bağlantılı olabileceği şüphesini artırıyor.

Görevden Almanın Ardındaki Sebepler

Rıza Uçan‘ın görevden alınması, Yenidoğan çetesi skandalıyla aynı döneme denk gelmesi nedeniyle dikkat çekiyor. Resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, skandalla ilgili gelişmelerin bu görevden almayla ilişkili olabileceği yönünde spekülasyonlar artmış durumda. Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü‘nde yapılan bu önemli değişiklik, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı ve skandalın daha derinlemesine incelenmesi gerektiğini ortaya koydu.

Diğer Önemli Atamalar

Resmi Gazete’de sadece Sağlık Bakanlığı’ndaki görev değişikliği değil, başka önemli atamalar da yer aldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı‘nda Sosyal Yardımlar Genel Müdür Yardımcılığı görevine Mehmet Safa Koçi atandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı‘nda ise İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcılığı görevine Erhan Taylan getirildi.

Ayrıca, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA)‘na 1’inci Hukuk Müşaviri olarak Nergis Sağlık atandı. Helal Akreditasyon Kurumu Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine Zafer Soylu, Genel Sekreterlik görevine ise Mustafa Süleyman Beşli getirildi.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: