Sağlık Bakanı Memişoğlu: “Biz Zaten Bu İnsanları Tutuklamıştık Ama Gündem Olmadı”

Sağlık Bakanı Memişoğlu, gizli takip sayesinde "yenidoğan çetesi"nin çökertildiğini, 44 kişinin tutuklandığını ve 10 hastanenin kapatıldığını açıkladı.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, CNN’de katıldığı canlı yayında, “yenidoğan çetesi” skandalı hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Memişoğlu, sürecin Mayıs 2023‘te başladığını ve 5 Aralık 2023’te müfettişlerin hastaneye girişiyle kontrol altına alındığını belirtti. Bakan, gizli takip yöntemleri sayesinde delillerin toplandığını ve can güvenliğinin sürekli kontrol altında tutulduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Destek

Sağlık Bakanı Memişoğlu, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptıkları görüşmeden bahsederek, Cumhurbaşkanının kendilerine tam destek verdiğini söyledi. Erdoğan’ın, “Ben sonuna kadar arkanızdayım, insanların en küçük şeyine zarar veren her kimse gereğini yapın” dediğini belirten Memişoğlu, kötülerle mücadele eden iyiler olarak ne gerekiyorsa yapacaklarını vurguladı.

CİMER Başvurusuyla Çeteyi Çökerttik

Bakan Memişoğlu, çetenin çökertilmesinde CİMER üzerinden yapılan bir başvurunun önemli rol oynadığını belirtti. 10 hastane kapatıldı ve 44 kişi tutuklandı. Memişoğlu, “Hiç kimsenin gözünün yaşına bakmadık, bakmayacağız” diyerek, devletin gücünü gösterdiklerini ifade etti. Ayrıca, 6 ay önce yapılan operasyonun büyük bir başarı olduğunu söyledi.

“Biz Zaten Bu İnsanları Tutuklamıştık Ama Gündem Olmadı”

Memişoğlu, çete üyelerinin 5 ay önce tutuklanmış olmasına rağmen o dönemde konunun gündem olmadığını belirtti. X platformunda bir videonun yayımlanmasıyla konunun tekrar gündeme geldiğini ve bu duruma şaşırdıklarını ifade etti. Memişoğlu, “Esasında o zaman gündem olması gerekiyordu” diyerek, 44 kişinin tutuklanmasının medyada yeterince yer bulmadığını dile getirdi.

Sağlık Çalışanlarının Hakkı Yendi

Memişoğlu, asıl üzüntüsünün bebeklerin ölümünden ziyade, sağlık çalışanlarının haklarının yenmesi olduğunu söyledi. “Bu caniler, covid-19 sürecinde sabahlara kadar çalışan sağlık çalışanlarının hakkını yediler” diyen Bakan, bu tür olayları gizli yürütmelerinin nedeninin sağlık çalışanlarının moralini bozmamak olduğunu belirtti.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: