Sabahın İlk Işıklarıyla Havadan Müdahalaler Yeniden Başladı. Türkiye Yangınla Mücadele Ediyor: 3.583 Kişi Tahliye Edildi

Türkiye genelinde çıkan orman ve kırsal yangınlar nedeniyle 3 bin 583 kişi tahliye edildi. İzmir, Manisa, Bolu ve diğer illerde yangınlarla mücadele sürüyor.

Türkiye’nin Dört Bir Yanında Yangınlar: Tahliye Edilenlerin Sayısı 3 Bin 583’e Ulaştı

Türkiye genelinde orman ve kırsal alanlarda çıkan yangınlar, büyük bir mücadele ile kontrol altına alınmaya çalışılıyor. İzmir, Aydın, Muğla, Manisa, Bolu ve Karabük başta olmak üzere birçok ilde yangınlar sürerken, havadan ve karadan müdahaleler aralıksız devam ediyor. Şu ana kadar sadece bu beş ilde toplamda 3 bin 583 kişi güvenli bölgelere tahliye edildi.

Yangınlar Türkiye’yi Sarıyor

Ülke genelinde çıkan orman ve kırsal alan yangınlarına 90 hava aracı, 4 bin 717 personel ve 1218 araçla müdahale ediliyor. Özellikle İzmir, Aydın, Bolu, Muğla ve Manisa’daki yangınlar büyük bir tehdit oluşturmaya devam ediyor. NASA verilerine göre, İzmir, Manisa ve Bolu’da toplam 5 bin 19 hektar alan yangından etkilenmiş durumda.

İzmir’de Yangın Kontrol Altına Alınmaya Çalışılıyor

İzmir’in Yamanlar Karatepe mevkisinde dün akşam saatlerinde başlayan yangın, kuvvetli rüzgarın da etkisiyle hızla büyüdü. Gece boyunca devam eden yangın söndürme çalışmaları, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte havadan yeniden başlatıldı. Yangın nedeniyle Karşıyaka, Bayraklı ve Çiğli ilçelerinde birçok yerleşim yeri ve sanayi sitesi tehdit altında kaldı. 87 ev ve 45 iş yeri boşaltılırken, 16 ev yangında tamamen yandı.

Yangınlardan Etkilenenler ve Alınan Önlemler

Sağlık Bakanlığı, İzmir’deki yangından toplam 78 kişinin etkilendiğini açıkladı. Şu anda 29 kişinin hastanelerde tedavisi devam ediyor. Yangın bölgelerine 10 ambulans, 3 UMKE ekibi ve 42 sağlık personeli gönderildi. İzmir Valisi Süleyman Elban, yangının enerjisinin düştüğünü ve riskin büyük ölçüde azaldığını belirterek, can kaybı olmamasının en büyük teselli olduğunu ifade etti.

Diğer İllerde Yangınlarla Mücadele Sürüyor

Manisa’nın Gördes ilçesinde başlayan orman yangınları, bölgedeki rüzgarın da etkisiyle hızla yayıldı. İki ilçede toplam 6 mahalle tahliye edildi. Aydın’da da Alhisar Mahallesi’nde çıkan yangın geniş bir alana yayıldı. Muğla’nın Milas ilçesinde çıkan orman yangını ise halen kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Bolu ve Karabük’te de orman yangınlarına müdahaleler sürüyor.

Son Durum: Yangınlar Yayılmaya Devam Ediyor

Türkiye genelinde dün çıkan 73 yangının 46’sı kontrol altına alınırken, 27 yangına müdahaleler devam ediyor. Özellikle rüzgarın etkisiyle yangınlar hızla yayılıyor ve ekipler büyük bir mücadele veriyor. Yangınlardan etkilenen vatandaşlar tahliye edilirken, yangın bölgelerindeki zarar tespit çalışmaları da sürüyor.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: