RTÜK’ten Gündüz Kuşağı Programlarına Sert Uyarı: “Kantarın Topuzu İyice Kaçtı”

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, gündüz kuşağı programlarına yönelik sert uyarılarda bulundu. Kalitesiz yayınlar için son önlemler alınacak.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, gündüz kuşağı programlarına yönelik sert uyarılarda bulundu. Şahin, “Kantarın topuzu iyice kaçtı.” diyerek, gündüz kuşağı programlarının RTÜK’ün yapıcı ikazlarını görmezden geldiğini belirtti. Şahin, “Yasakçı RTÜK eleştirilerine aldırmadan, bu programlarla ilgili sert ilke kararları aldık” dedi.

Şahin, kalitesiz gündüz kuşağı yayınları için son adım olarak ilke kararlarını belirlediklerini ve bu kararları Üst Kurul’a sunarak uygulamaya geçireceklerini ifade etti. Amacına hizmet etmeyen yayınlara karşı en sert önlemleri alacaklarını vurgulayan Şahin, yeni yayın döneminde bu tür programları daha sıkı denetleyeceklerini belirtti.

Şiddet İçeren Yapımlara Karşı Tedbirler

RTÜK Başkanı, ayrıca şiddet içeren yapımlara karşı da ciddi tedbirler aldıklarını belirtti. Özellikle çocukların ve gençlerin ruhsal ve fiziksel gelişimine zarar verebilecek içeriklere karşı duyarlı olduklarını ifade eden Şahin, dizilerde ve programlarda şiddeti özendiren sahnelere karşı sert yaptırımlar uyguladıklarını söyledi. Yeni dönemde de bu mücadelenin devam edeceğini belirten Şahin, reyting uğruna şiddeti olağanlaştıran yayınlara karşı taviz vermeyeceklerini açıkladı.

Sorumsuz Yayınlara Tahammül Yok

Şahin, RTÜK olarak sorumsuz yayıncılara karşı da kararlı olduklarını ve bu tür ihlallerin Üst Kurul gündemine taşınacağını vurguladı. Çocukların ekran başında olduğu saatlerde şiddet içerikli haberlerin verilmesi konusunda da bilimsel bir çalışmanın hayata geçirileceğini belirten Şahin, sorumsuz medya kuruluşlarına tahammül etmeyeceklerini söyledi.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: