Rojin Kabaiş’in Cenazesi Diyarbakır’da Toprağa Verildi: Kadınlar Omuzladı

Van'da kaybolduktan 18 gün sonra cesedi bulunan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş, Diyarbakır’da kadınların omuzlarında toprağa verildi.

Van’da 27 Eylül tarihinde kaybolduktan 18 gün sonra cansız bedeni Van Gölü kıyısında bulunan Rojin Kabaiş’in cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından Diyarbakır’da toprağa verildi. 21 yaşındaki üniversite öğrencisi, memleketi Diyarbakır’ın Bağlar ilçesindeki Yeniköy Asri Mezarlığı‘nda, ailesi ve sevenlerinin katıldığı cenaze töreniyle uğurlandı.

Cenaze Töreninde Kadınlar Omuzladı

Rojin Kabaiş’in cenazesi, sabah saatlerinde Diyarbakır’a getirildi ve gözyaşları içinde karşılandı. Kabaiş’in cenazesi, geleneksel cenaze törenlerinden farklı olarak, kadınların omuzlarında taşındı. Kadınlar, Rojin’i son yolculuğuna uğurlarken büyük bir dayanışma sergiledi. Aile yakınları ve sevenleri, cenaze namazı sonrası Yeniköy Asri Mezarlığı‘na defnedilen Rojin’in mezarı başında gözyaşı döktü. Kabaiş ailesinin acısı cenaze boyunca derin bir şekilde hissedildi.

Ailesi Büyük Bir Acı Yaşadı

Cenazede Rojin’in annesi sinir krizi geçirirken, babası Nizamettin Kabaiş güçlükle ayakta durabildi. Baba Kabaiş, kızını birkaç gün önce bizzat Diyarbakır’dan Van’daki okuluna bıraktığını, herhangi bir sorunu olmadığını ifade etti. Cenazede ayrıca taziye çadırı kuruldu ve aile, üç gün boyunca taziye kabul edeceklerini belirtti.

Soruşturma Devam Ediyor

Rojin Kabaiş’in kaybolmasının ardından yürütülen soruşturma kapsamında 50’den fazla kişinin ifadesi alındı. Van Gölü kıyısında bulunan ceset üzerinde yapılan otopsi işlemleri yaklaşık 8 saat sürdü. Kabaiş’in kesin ölüm nedeni, alınan örneklerin kriminal incelemesi sonucunda hazırlanacak otopsi raporu ile belirlenecek. İntihar mı yoksa cinayet mi olduğu yönünde şüphelerin olduğu soruşturma derinlemesine sürdürülüyor.

Kaybolduktan sonra Rojin’in sahilde cep telefonu, kulaklığı ve bazı eşyaları bulunmuş, olay yerinde yapılan aramalar sonucunda cesedi Van Gölü’nün kıyı şeridinde bir vatandaş tarafından tespit edilmişti. Ayrıca göl kıyısında bulunan eşarbı ve diğer kişisel eşyaları üzerinde yapılan kriminal incelemeler de sürüyor.

Yurt Yönetimine Tepki

Rojin’in kız kardeşi Mizgin Aytaş Kabaiş, yurt yönetimini suçlayarak, kaybolma olayının kendilerine geç bildirildiğini, bu gecikmenin kız kardeşini bulma sürecini olumsuz etkilediğini belirtti. Kardeşi kaybolduktan sonra 15 saat boyunca haber alamadıklarını ifade eden Mizgin, yurt yönetiminin de bu süreçte sorumlu olduğunu söyledi. Baba Nizamettin Kabaiş de benzer açıklamalarda bulunarak, kızlarının kaybolmasının hemen bildirilmemesinin, arama çalışmalarını geciktirdiğini belirtti.

Bahçe Sulayan Vatandaş Cesedi Buldu

Rojin’in cesedi, Van Gölü kıyısındaki Molla Kasım Köyü yakınlarında, bahçesini sulayan Mehmet Emin Ankay isimli vatandaş tarafından bulundu. Ankay, kıyıda bir karaltı gördüğünü ve durumu jandarmaya bildirdiğini ifade etti. Bu ihbar üzerine jandarma ekipleri bölgeye gelerek cesedi tespit etti ve olay yeri inceleme ekipleri tarafından delil toplandı.

18 Günlük Arama Çalışmaları

Rojin’in kaybolmasının ardından AFAD, Jandarma Sahil Güvenlik Van Gölü Grup Komutanlığı, Su Altı Grup Amirliği ekipleri ve dalgıçlar, 18 gün boyunca Van Gölü kıyısında ve çevresinde geniş çaplı arama çalışmaları yürüttü. Ayrıca İHA’lar ve helikopter destekli aramalar da yapıldı. Göl kıyısında bulunan metruk binalar, evler ve bahçeler didik didik aranarak tüm olasılıklar değerlendirildi.

Rojin Kabaiş’in ölümünün ardından ailesi ve sevenleri derin bir yas içindeyken, olayın aydınlatılmasına yönelik soruşturma devam ediyor. Kabaiş ailesi, kızlarının ölümünün ardındaki gerçeğin ortaya çıkmasını bekliyor.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: