Rezan Epözdemir: DNA Testi Sonucu İncelenecek, Yeni Rapor Talep Edebiliriz

Cem Garipoğlu’nun mezarından alınan DNA örneklerinin ailesiyle uyumlu olduğu açıklandı. Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir itiraz edebileceklerini belirtti.

Münevver Karabulut cinayetiyle Türkiye’yi sarsan Cem Garipoğlu’nun mezarı açıldıktan sonra alınan DNA örnekleri, Garipoğlu’nun ailesiyle uyumlu çıktı. Ancak Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, henüz rapora ulaşamadıklarını belirterek müvekkillerinde “kemiklerin sonradan yerleştirilmiş olabileceğine” dair makul bir şüphe oluştuğunu ifade etti.

Rapora İtiraz Hakkı ve Bilimsel İnceleme Talebi

Epözdemir, raporun hukuki ve bilimsel değerini değerlendirdikten sonra müvekkillerin itiraz hakkını kullanabileceğini söyledi. “Eğer raporun bilimsel dayanaktan yoksun olduğu düşünülürse, Adli Tıp Kurumu’na itiraz edeceğiz ve üniversitelerin adli bilimsel enstitülerinde yeniden inceleme yapılmasını talep edeceğiz” dedi. Henüz rapora erişemediklerini ve müvekkillerle tam anlamıyla görüşemediklerini belirten Epözdemir, rapor içeriğinin bilimsel açıdan eksik olduğu yönünde bir kanaat oluşması halinde gerekli adımları atacaklarını vurguladı.

Mezar İçerisindeki Poşet ve Şüpheler

Epözdemir, mezarda bulunan poşete de dikkat çekti. “Mezarda deforme olmamış, poşetin ağzı bağlı halde bulunduğunu” belirterek, müvekkillerinde kafa tası parçalarının sonradan mezara getirilmiş olabileceği yönünde bir şüphe doğduğunu ifade etti. Ayrıca, bu poşet üzerinde DNA ve parmak izi incelemesi yapılmasını talep ettiklerini hatırlattı.

Adli Tıp ve Üniversitelerden Yeni İnceleme Talebi

Epözdemir, kemik yaşı tespiti gibi ek incelemeler için de başvuruda bulunabileceklerini belirtti. “Bilimsel ve akademik değerlendirmelerimizi yaptıktan sonra aile ile karara varacağız” diyerek, sürecin bilimsel ve hukuki yollarla devam edeceğini vurguladı.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: