Resmi Gazete’de Yayımlandı: Türkiye, 15 Yaş Altı ve 50 Yaş Üstü Iraklılar için Vizeyi Kaldırdı

Türkiye, 15 yaşından küçük ve 50 yaşından büyük Irak vatandaşlarına vize serbestisi getiriyor. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, bu vatandaşlar 1 Eylül’den itibaren Türkiye’ye vizesiz girebilecek.

Türkiye ve Irak savunma bakanları tarafından açıklanan bazı Irak vatandaşlarına vize serbestisi kararı, Resmi Gazete‘de yayımlandı. Bu karara göre, 1 Eylül’den itibaren 15 yaşından küçük ve 50 yaşından büyük Iraklılara, Türkiye’ye girişlerinde vize serbestisi uygulanacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın imzasıyla yayımlanan karar, Irak Cumhuriyeti’nin 15 yaşından küçük ve 50 yaşından büyük umuma mahsus pasaport hamili vatandaşları için geçerli olacak. Bu vatandaşlar, Türkiye’ye yapacakları 180 gün içinde azami 90 gün ikamet süreli turistik seyahatlerinde ve transit geçişlerinde vizeden muaf tutulacak.

Yasal Dayanak ve Duyuru

Muafiyet kararı, 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu’nun 18’inci maddesine dayandırıldı. Anlaşma, 15 Ağustos’ta gerçekleştirilen görüşme sonrasında düzenlenen ortak basın toplantısında, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin tarafından kamuoyuna duyurulmuştu.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: