Prof. Dr. Cem Say, Boğaziçi Üniversitesi’ndeki Görevinden Yeniden Alındı: Hukuk Mücadelesi Sürüyor

Prof. Dr. Cem Say, Boğaziçi Üniversitesi'nde mahkeme kararıyla iade edildiği görevinden bir gün sonra tekrar alındı. Hukuk mücadelesi devam ediyor: "Sizce pes eder miyim?"

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Bilgisayar Bilimleri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cem Say, dün iade edildiği görevinden bugün yeniden alındı. Say, 2 Nisan’da üniversite yönetimi tarafından bu görevden alınmış ve bu kararı yargıya taşımıştı. Mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı vermesinin ardından dün görevine iade edilen Say, bugün tekrar görevden alındığını duyurdu.

Cem Say, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, “İnanmayacaksınız ama dün mahkeme kararına göre beni atayan Dekan bugün (Rektörlükçe sunulan ve mahkemenin itibar etmediği aynı gerekçelerle) beni Anabilim Başkanlığı görevinden yine almış:) Pes eder miyim sizce?” ifadelerini kullandı.

Hukuk Mücadelesi Devam Ediyor

Prof. Dr. Cem Say, öğretim üyelerinin oylarıyla seçildiği bu görevden alınmasının ardından başlattığı hukuk mücadelesini kazandıktan sonra kısa bir süreliğine görevine iade edilmişti. Ancak, üniversite yönetiminin aynı gerekçelerle tekrar görevden alma kararı, Say’ın hukuk mücadelesini sürdürmesine neden oldu.

Say, iadesi sonrasında yaptığı ilk açıklamada, “Liyakat mücadelesine ve işimizi iyi yapmaya devam” diyerek meslektaşlarının ve kamuoyunun desteğine teşekkür etmişti.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: