Prof. Dr. Celal Şengör: “Sen İstanbul’da Deprem Toplantısı Yapıyorsun, Şehrin Seçilmiş En Yüksek Rütbeli Memurunu Çağırmıyorsun, Bu Cinayettir”

Prof. Dr. Celal Şengör, İstanbul'da deprem hazırlıkları konusunda İBB ve merkezi idareyi eleştirerek, Ekrem İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı'nın düzenlediği deprem toplantısına davet edilmemesini "cinayet" olarak nitelendirdi.

Prof. Dr. Celal Şengör, deprem hazırlıklarıyla ilgili yaptığı açıklamalarda merkezi idareyi eleştirdi. Şengör, İBB‘nin deprem hazırlıkları konusunda çaba gösterdiğini, ancak merkezi idarenin bu çalışmaları engellemeye çalıştığını belirtti.

Celal Şengör, “İBB, bir şeyler yapmak için yırtınıyor. Merkezi idare de belediye yapamasın diye elinden geleni yapıyor” diyerek, yerel yönetimlerin merkezi hükümet tarafından engellendiğini savundu.

Şengör, Ekrem İmamoğlu‘nun düzenlediği deprem sempozyumunu överek, “Ekrem İmamoğlu, bir deprem sempozyumu yaptı. Şahaneydi. Depremle ilgili en iyi bilim adamlarını topladı. Çok iyi kararlar alındı” dedi.

Ancak, Şengör’e göre, bu çalışmaların ardından Cumhurbaşkanı tarafından düzenlenen deprem toplantısına Ekrem İmamoğlu‘nun davet edilmemesi büyük bir hata. Şengör, “2 hafta sonra Cumhurbaşkanı bir deprem toplantısı yaptı. Ekrem İmamoğlu‘nu çağırmadı. Sen İstanbul’da deprem toplantısı yapıyorsun, şehrin seçilmiş en yüksek rütbeli memurunu çağırmıyorsun, bu cinayettir” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Naci Görür‘ün bu toplantıya katıldığını ancak hayal kırıklığına uğradığını belirten Şengör, “Naci Görür, davetliydi. O gitti ama o da hayal kırıklığına uğradı ve o toplantıdan hiçbir şey çıkmadı” dedi.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: