Özgür Özel’den Tüzük Değişikliği Mesajı: “Herkes Ön Seçime Girecek”

Özgür Özel, eski genel başkanlarla birlikte İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı'na katıldı. Tüzük değişikliklerinin ele alınacağı kurultayda Özel, tüm partililerin ön seçime gireceğini açıkladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski genel başkanlar Altan Öymen, Hikmet Çetin ve Murat Karayalçın ile birlikte İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı‘na katıldı. Özel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Genel Başkanlarımız Altan Öymen, Hikmet Çetin ve Murat Karayalçın ile birlikte İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayımıza gidiyoruz” ifadelerini kullandı.

Kurultayda Tüzük Değişiklikleri Gündemde

CHP‘nin tüzük değişikliklerinin ele alınacağı 20. Olağanüstü Kurultay, ATO Congressium‘da başladı. Delegeler, onur kurulu üyeleri ve eski genel başkanlar kurultaya katılım gösterdi. Kurultayda, tüzükte 20’ye yakın maddede değişiklik yapılması bekleniyor.

Kılıçdaroğlu Katılmadı

Kurultay salonunda, CHP’nin eski genel başkanları için ayrılan protokolde Kemal Kılıçdaroğlu‘na da yer ayrıldı, ancak Kılıçdaroğlu katılmadı.

Özel’den Dikkat Çeken Mesajlar

Kurultayın açılış konuşmasını yapan Özgür Özel, yerel seçimleri “sokağın sesini duyarak” kazandıklarını belirtti ve genel başkan da dahil olmak üzere herkesin ön seçime gireceğini vurguladı. Özel, CHP’nin değişim sürecine girdiğini ve bu değişimin Türkiye’ye de yansıyacağını ifade etti.

  • Özel: “CHP, Türkiye’nin demokratları, muhafazakarları, Kürtleri ve milliyetçilerini bir araya getirerek büyük bir zafere hazırlanıyor.”
  • İmamoğlu ve Yavaş‘tan destek mesajı: Özel, İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş‘ın partinin yanında olduğunu belirtti.

İmamoğlu’ndan Destek Mesajı

Ekrem İmamoğlu, kurultay öncesi yaptığı açıklamada, “İyi bir kurultay olmasını diliyorum. Tüzüğümüzü tartışacağız ve partimiz için hayırlı olacak kararlar alacağız” dedi. Mansur Yavaş ise kurultayın CHP’nin iktidara yürüyüşünün ilk adımı olduğunu ifade etti.

Program Çalıştayı ve Anıtkabir Ziyareti

Kurultay kapsamında düzenlenecek Program Çalıştayı‘nda, 2 gün boyunca 20 yuvarlak masada parti programı güncellenecek. Ayrıca, CHP’nin kuruluş yıl dönümünde Anıtkabir ve diğer önemli ziyaret noktaları ziyaret edilecek.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: