Özgür Özel’den Teğmenlere Destek: “Elbette Mustafa Kemal’in Askerleri Onlar”

Özgür Özel: "Bu çocuklar size benzeyip 'Hepimiz Trikopis'in askerleriyiz' mi diyeceklerdi? Elbette Mustafa Kemal'in askerleri onlar."

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın katıldığı yeni mezun teğmenlerin töreninde, teğmenlerin “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atmasına yönelik tartışmalara cevap verdi. Özel, Ankara İl Danışma Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, genç teğmenleri kutlayarak, “Elbette Mustafa Kemal’in askerleri onlar” dedi.

“2016’dan Sonra Metni Kendilerine Benzettiler”

Özel, törenlerde genç kadın teğmenlerin mezuniyetini keyifle izlediğini belirterek, 2016’dan sonra Harbiye’de okunan metnin değiştirildiğini, ancak teğmenlerin “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” demesinden rahatsız olanlara karşı durduğunu ifade etti.

“Mustafa Kemal’in Askeriyim Demeyen Teğmen Beka Sorunudur”

Özel, “Mustafa Kemal’in askeriyim” demeyen bir teğmenin, Türkiye için bir beka sorunu olduğunu söyledi. “Bu çocuklar size benzeyip de hepimiz Trikopis’in askerleriyiz mi diyeceklerdi?” diye sorarak, teğmenlerin Atatürk’e sadakatle bağlı olması gerektiğini vurguladı.

15 Temmuz Hatırlatması

15 Temmuz darbe girişimine de değinen Özel, Mustafa Kemal’e sadık olmayanların tehlikesine dikkat çekti ve geçmişte olduğu gibi bugün de doğru yerde durduklarını belirtti.

“Bir Gün Askerler İşimize Karışmaya Kalkarsa…”

Özel, AK Partili siyasetçilere seslenerek, “Bir gün askerler bizim işlerimize karışmaya kalkarsa nasıl 15 Temmuz gecesi Meclis’i açtırdıysak, yine orada durmayı biliriz” dedi. Ayrıca, teğmenlerin “Recep Tayyip Erdoğan’ın askerleriyiz” dese ne tepki vereceklerini sordu.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: