Özgür Özel’den İddialı Sözler: “İlk Seçimde Partimi İktidar Yapmazsam İstifa Edeceğim”

CHP lideri Özgür Özel, ilk seçimde partisini iktidara taşıyamazsa istifa edeceğini açıkladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TV100 canlı yayınında yaptığı açıklamalarla gündemi sarstı. Özel, ilk genel seçimde CHP’yi iktidara taşıyamazsa ertesi gün istifa edeceğini net bir şekilde dile getirdi. Partiyi birinci parti yapmanın kendi hedefi olduğunu vurgulayan Özel, bu hedefe ulaşamaması durumunda görevi bırakacağını açıkladı. İşte, CHP lideri Özel’in çarpıcı açıklamalarından satır başları:

“İlk Seçimde İktidar Olmazsak, Ertesi Gün İstifa Ediyorum”

Özel, CHP’nin ilk genel seçimde iktidar olamaması durumunda ertesi gün görevi bırakacağını kesin bir dille ifade etti. Bu konuda son derece kararlı olduğunu belirten Özel, “Bu kadar netim” diyerek seçimlerdeki başarısızlığın ardından dönmemek üzere istifa edeceğini söyledi.

“Cumhurbaşkanlığı Makamına Saygı Gösteriyorum”

Genel Kurul’da CHP milletvekillerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ayağa kalkarak karşılaması üzerine gelen eleştirileri yanıtlayan Özel, bunun bir grup kararı olmadığını belirtti. Bu kararı almak için önceki genel başkanların görüşlerini aldığını ve makam saygısı gereği böyle bir adım attığını ifade etti.

“Kemal Kılıçdaroğlu’na Saygıda Kusur Etmeyeceğim”

Özel, CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile aralarındaki polemiklerle ilgili de konuştu. Kılıçdaroğlu’nun eleştirilerine yanıt vermediğini belirten Özel, “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na saygıda kusur etmedim, etmeyeceğim” dedi.

Bahçeli ile Diyaloğu: “El Sıktım, Ama Eleştirilerimi Sürdürdüm”

Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile olan diyaloglarına da değindi. Bahçeli’nin sert açıklamalarına rağmen elini sıktığını söyleyen Özel, “Beni tehdit etti, ama Sinan Ateş’in ailesi ve gazetecilere yönelik tehditleri kabul edilemez” diyerek sert eleştirilerini yineledi.

İmamoğlu Davası Yargıtay’a Kalacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili dava hakkında konuşan Özel, İmamoğlu’na yönelik siyasi yasağın Yargıtay aşamasında kalacağını düşündüğünü belirtti. CHP’nin bu konuda nasıl bir yol izleyeceğini ise değerlendirdiklerini söyledi.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: