Özgür Özel’den Bilal Erdoğan’a 12.500 TL Tepkisi: “O Parayla Bir Ay Geçir, Görelim”

Özgür Özel, Bilal Erdoğan'ın 12.500 TL'lik EYT maaşı eleştirisine sert çıktı: "O parayla bir ay yaşa da göreyim, milletin yoksulluğunu anlamıyorsunuz."

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Balıkesir Susurluk’ta yaptığı açıklamalarda gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Bilal Erdoğan‘ın mülteciler ve ekonomiye ilişkin açıklamalarına sert tepki gösteren Özel, Anayasa’nın 4. maddesi üzerine HÜDA-PAR’ın sözlerine ve Numan Kurtulmuş ile yaşadığı cenaze gerilimine de değindi.

HÜDA-PAR Eleştirisi: “Bayrağa ve İstiklal Marşı’na Karşılar”

Özgür Özel, HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu‘nun Anayasa’nın değiştirilemez maddelerini hedef almasını eleştirdi. Konuşmasında HÜDA-PAR’ın Cumhuriyet’e karşı tavrına dikkat çekti ve şunları söyledi:

“Bayrağa karşılar, İstiklal Marşı’na karşılar. Benim HÜDA-PAR’a bir sözüm yok, mikroba hesap soramazsınız. Ama Bahçeli‘ye soruyorum, sen bu HÜDA-PAR’a ne diyorsun? Bu milletin birliğinin, bayrağının, ezanının garantisi CHP‘dir.”

Numan Kurtulmuş ile Cenaze Gerilimi

Ayşenur Ezgi Eygi‘nin cenazesinde yaşanan gerginliğe de değinen Özel, cenazede siyasetin yapılmasına tepki gösterdi:

“Biz cenazede birlik istedik ama onlar orada siyaset yapmaya kalktı. Didim örgütümüz bu duruma izin vermedi. Şehit cenazesinde ikilik çıkarılmamalı, ancak bunu maalesef başardılar.”

Bilal Erdoğan’a Sert Tepki: “Suriyelilerin Savunucusu Olmuş”

Özgür Özel, Bilal Erdoğan‘ın mültecilere dair sözlerine de sert çıkış yaptı. Bilal Erdoğan’ın Suriyelilerin suç oranlarının düşük olduğu yönündeki açıklamasına şu yanıtı verdi:

“Suriyelileri savunup, bu milletin yoksulunu suçlamak ne vicdanla ne de akılla bağdaşır. Önce iktidarınızı, sonra Suriyelileri yollayacağız. Bu milletin sıkıntılarını anlamayanlar kendilerini ak kaşık gibi göstermeye çalışıyor.”

EYT Üzerine: “Bilal Efendi 12.500 Lirayı Al, Bir Deneyelim”

Özel, EYT hakkındaki açıklamaları nedeniyle de Bilal Erdoğan’a sert eleştiriler yöneltti:

“EYT’yi büyük hata olarak niteliyor. Senin 12.500 lirayı çok görmen, bu milletin yoksulluğunu anlamadığını gösterir. Sen o parayla bir ay geçir de görelim.”

“Madem Siyaset Yapıyorsun, Cevabını Alırsın”

Özel, Bilal Erdoğan’ın siyaset sahnesine çıkmasının AKP’de işlerin yolunda gitmediğini gösterdiğini savundu. Özel, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

“Babamın partisini ben kurtarırım diyorsan, meydana çıkıyorsan, cevabını alırsın. Erdoğan’ın oğluyum bana laf ettirmem deme, madem siyaset yapıyorsun karşılığını alırsın.”

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: