Ömer Çelik’ten CHP’ye Sert Tepki: “Protokolde Ağırlanması Asla Kabul Edilemez”

Ömer Çelik, CHP lideri Özgür Özel'in Dilruba Kayserilioğlu'nu protokolde ağırlamasına sert tepki göstererek, bu durumun kabul edilemez olduğunu belirtti.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Özgür Özel‘e sert tepki gösterdi. Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve cumhurbaşkanlığı makamına hakaret eden bir kişinin, CHP tarafından protokolde ağırlanmasının ve taltif edilmesinin asla kabul edilemeyeceğini belirtti. “Nefret söylemlerine kıymet verilmesi tam bir şuursuzluktur.” ifadelerini kullanan Çelik, bu tür söylemlerin kınanması gerektiğini vurguladı.

Nefret Söylemleri ve Demokrasi

Ömer Çelik, devletin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve farklı siyasi partilere gönül vermiş vatandaşlara yönelik hakaretlerin fikir özgürlüğü olmadığını, aksine bu tür ifadelerin nefret söylemleri olarak reddedilmesi gerektiğini söyledi. “Hakaret ve tahrik içeren provokatif açıklamalar, ancak ilkel bir nefretin ve demokrasi düşmanı nefret siyasetinin ürünüdür.” diyen Çelik, demokratik siyaset ve hukuk zemininde bu tür nefret söylemleriyle mücadele edeceklerini ifade etti.

CHP Lideri Özgür Özel’e Eleştiriler

Çelik, İzmir’de tutuklanan ve sonrasında tahliye edilen Dilruba Kayserilioğlu’nun CHP lideri Özgür Özel ile İzmir Enternasyonal Fuarı’na katılmasına sert tepki gösterdi. Çelik, bu durumu “asla kabul edilemez” olarak nitelendirerek, “Bir siyasi partinin yöneticileri nefret ve hakaret söylemlerinin hamisi olamaz.” dedi.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: