NYT, İsrail’in Öldürdüğü Ayşenur Ezgi Eygi’yi Yazdı: Tehdit Oluşturmayacak Kadar Uzakta Duruyordu

NYT, İsrail askerlerinin kurşunuyla öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi’nin ölümünü yazdı. Tanıklara göre Eygi, tehdit oluşturmayacak kadar uzaktaydı.

New York Times (NYT), İsrail askerlerinin kurşunuyla öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi‘nin trajik ölümünü ele aldı. ABD ve Türk vatandaşı olan Eygi, Batı Şeria’da düzenlenen bir protestoda başından vurularak yaşamını yitirdi. Görgü tanıklarına göre, Eygi çatışma alanından “tehdit oluşturmayacak kadar uzakta” duruyordu.

Ayşenur Ezgi Eygi’nin Ölümü

NYT, Eygi’nin ölümüne dair görgü tanıklarıyla konuştu. Tanıklardan biri olan Jonathan Pollak, Eygi’nin vurulduğu anı detaylarıyla anlattı. Pollak, İsrail askerlerinin Eygi’yi açık bir şekilde gördüğünü ve onun tehdit oluşturacak bir pozisyonda olmadığını belirtti.

Cuma Günü Yaşanan Çatışmalar ve Blinken’ın Açıklamaları

Olayın ardından, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ayşenur Ezgi Eygi’nin ölümünü “trajik bir kayıp” olarak nitelendirdi ve ailesine başsağlığı diledi. Blinken, olayın tam anlamıyla aydınlatılması gerektiğini vurguladı. Öte yandan, Türkiye ise Eygi’nin ölümünden İsrail hükümetini doğrudan sorumlu tuttu.

Görgü Tanıklarının Anlattıkları

İsrail askerleri, Eygi’nin de katıldığı protestolarda “şiddet eylemlerine” karşılık verdiklerini öne sürdü. Ancak tanıklar, Eygi vurulduğunda çatışmaların sona erdiğini ifade etti. Olay sırasında, Filistinli bir adam da bacağından vurularak yaralandı.

Eygi’nin Son Anları

Eygi’nin vurulmasının ardından hemen Nablus’taki Rafidia Hastanesi’ne götürüldü. Ancak hastane yetkilileri, Eygi’nin öldüğünü açıkladı. Filistin Yönetimi, Eygi’nin cesedi üzerinde otopsi yapılacağını belirtti.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: