Nihal Bengisu Karaca: Güran Ailesi Karartma Tekniklerini CSI Miami’den mi Öğrendi?

Nihal Bengisu Karaca, Narin Güran cinayetinde ailenin karartma stratejilerine ironiyle yaklaşarak, "Bu teknikler CSI Miami'den mi öğrenildi?" diye sordu.

Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca, Diyarbakır‘da kaybolduktan sonra cesedi bulunan Narin Güran‘ın öldürülmesiyle ilgili aile üyelerinin uyguladığı karartma stratejilerini eleştirdi. Karaca, olayda fail ya da faillerin hukuk yardımı aldıklarının açık olduğunu belirterek, bu stratejik bilgilendirmeyi kimlerin yaptığını sorguladı. Karaca, “Güran ailesi bu kadar etkili karartma tekniklerini CSI Miami dizisi izleyerek mi öğrendi?” şeklinde sordu.

“Amca-Erkil Bir Yapı ve Karartma Stratejisi”

Nihal Bengisu Karaca, yazısında Güran ailesinin Diyarbakır’ın Tavşantepe bölgesinde büyük bir güç sahibi olduğunu belirterek, Salim Güran merkezli ataerkil bir yapı olduğunu vurguladı. Ailenin, ceza soruşturma teknikleri hakkında etkili bir bilgiye sahip olduğunu ve bu bilgilerin karartma stratejilerine yansıdığını belirtti. Narin Güran cinayetinin soruşturmasında, ailenin tutarsız ve çelişkili ifadelerinin dikkat çektiğini ekledi.

“Dış Güçler” Savunması Üzerine

Aile tarafından yapılan savunmada, olayların sorumluluğunu “dış güçlere” atmanın, ailenin devlete bağlılığını vurgulamak için bir strateji olabileceğini söyleyen Karaca, bunun ailenin güçlü pozisyonunu koruma çabası olduğunu ifade etti.

“Hukuk Yardımı Aldıkları Ayan Beyan Ortada”

Karaca, ailenin soruşturma sürecinde aldığı hukuk yardımı ve bilgilerin olayın üzerini örtmek için kullanıldığını belirtti. Özellikle Narin Güran‘ın cinsel saldırıya uğrayıp uğramadığını bilmenin olayın çözülmesinde kilit rol oynayabileceğini vurguladı. Karaca, Adalet Bakanlığı‘nın aileyle bağlantılı tüm avukatları incelemesi gerektiğini belirterek, olaya meslek etiğine aykırı bir avukatlık faaliyeti dâhil olmuş olabileceğini öne sürdü.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: